Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον S&P και 0,2% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον S&P και 0,2% για τον Nasdaq

269 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη που προστέθηκε στα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, οδηγώντας τους κύριους δείκτες σε νέα επίπεδα ρεκόρ κλεισίματος.


Ο Dow Jones σημείωσε άλμα 269,24 μονάδων ή 0,68%, κλείνοντας στις 39.781,37 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,32% στις 5.241,53 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,54% στις 707,12 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,20% και τερμάτισε στις 16.401,84 μονάδες.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν στη Fed αυτή τη στιγμή και ότι οι περικοπές έρχονται», δήλωσε ο Jay Woods, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της Freedom Capital Markets. «Είμαστε σε καλό σημείο και η αγορά πιστεύει στην ομαλή προσγείωση. Ό,τι λέει η Fed συνεχίζει να είναι η μουσική στα αυτιά της αγοράς».

Η Micron Technology σημείωσε άλμα 14% λόγω ισχυρών κερδών και κατέγραψε την καλύτερη μέρα από τον Δεκέμβριο του 2011. Τα νέα ανέβασαν τον τομέα των ημιαγωγών, με τη Nvidia και τη Marvell Technology να κερδίζουν περισσότερο από 1% η καθεμία. Η Taiwan Semiconductor και η VanEck Semiconductor ETF (SMH) αυξήθηκαν περίπου 2% η κάθε μια, ενώ η Broadcom σημείωσε άλμα 5,6%.

Ορισμένες μετοχές τεχνολογίας megacap που οδήγησαν στο πρόσφατο ράλι συνέβαλαν επίσης στα κέρδη της συνεδρίασης, με τη Microsoftνα ενισχύεται σχεδόν 1%. Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Reddit σημείωσε άνοδο άνω του 48% στο ντεμπούτο της στην αγορά. Η Apple υποχώρησε κατά 4% αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε μήνυση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας κατά του κατασκευαστή iPhone.

Οι βιομηχανικές μετοχές σημείωσαν επίσης καλύτερες επιδόσεις, ενισχύοντας τον αντίστοιχο τομέα S&P κατά 1%. Stanley Black & Decker, Pentair και Rockwell Automation ήταν μεταξύ των αξιοσημείωτων κερδισμένων, σημειώνοντας άλμα περίπου 3% ο καθένας.

Οι κινήσεις της Πέμπτης ακολουθούν μια κερδοφόρα ημέρα στη Wall Street που έστειλε τους τρεις κύριους δείκτες σε νέα υψηλά κλεισίματος, με τον S&P 500 να ξεπερνά τις 5.200 για πρώτη φορά.

Αυτά τα κέρδη προέκυψαν καθώς η Federal Reserve επανέλαβε τις προσδοκίες για τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος και διατήρησε το κόστος δανεισμού αμετάβλητο στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της.

Ενώ η κεντρική τράπεζα απέτυχε να διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα των περικοπών, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη ότι αναμένει τα επιτόκια να υποχωρήσουν όσο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να υποχωρούν.

Παρά τον πρόσφατο ενθουσιασμό, η Julie Biel του Kayne Anderson Rudnick προειδοποιεί ότι η αγορά μπορεί να είναι υπερβολικά ενθουσιασμένη με την προοπτική τριών περικοπών φέτος.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτό δεν είναι σαν ένα slam dunk ότι πρόκειται να κάνουμε τρεις ή τέσσερις μειώσεις επιτοκίων», είπε ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου. «Υπάρχει αρκετή διαφωνία και εξακολουθεί να υπάρχει μια αρκετά μεγάλη διαφορά μετά το 2024 έως το 2025 όπου θα είναι τα επιτόκια».

Από το πρωί της Πέμπτης, οι traders τιμολογούν με πιθανότητα 67% ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης