Ενέργεια & Αγορές

Μανουσάκης: Η πρόταση Κομισιόν για τον προϋπολογισμό υπογραμμίζει τη σημασία των ηλεκτρικών διασυνδέσεων

Μανουσάκης: Η πρόταση Κομισιόν για τον προϋπολογισμό υπογραμμίζει τη σημασία των ηλεκτρικών διασυνδέσεων
Η ενισχυμένη χρηματοδότηση υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία των διασυνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας για την ενεργειακή μετάβαση και ασφάλεια της Ευρώπης, διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο και ανθεκτικό ενεργειακό μέλλον για την ήπειρό μας, τόνισε ο κ. Μανουσάκης
Τη συμβολή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στον μετασχηματισμό του ενεργειακού συστήματος της Ελλάδας ανέδειξε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, σε ανάρτησή του στο LinkedIn.

Με αφορμή την επίσκεψη στη χώρα και τις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ, του Επιτρόπου ενέργειας, Νταν Γιόργκενσεν, ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε στην πρόταση της Κομισιόν για ενίσχυση της χρηματοδότησης του CEF, κάτι που όπως επεσήμανε υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία των διασυνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας για την Ευρώπη.
 
Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Μανουσάκη
 
Είχα τη χαρά και την τιμή να καλωσορίσω τον Επίτροπο Dan Jørgensen στις εγκαταστάσεις μας στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου, έναν κρίσιμο κόμβο που υποστηρίζει την υπερσύγχρονη ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Αττικής και Κρήτης.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει τη φιλόδοξη πρόταση προϋπολογισμού της για την περίοδο 2028-2034, η οποία περιλαμβάνει σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης για τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) για την ενέργεια — ένα αξιοσημείωτο ποσό ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αντιπροσωπεύει πενταπλάσια αύξηση σε σύγκριση με την τρέχουσα περίοδο.

Η ενισχυμένη χρηματοδότηση υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία των διασυνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας για την ενεργειακή μετάβαση και ασφάλεια της Ευρώπης, διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο και ανθεκτικό ενεργειακό μέλλον για την ήπειρό μας.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια γίναμε μάρτυρες του μετασχηματιστικού αντίκτυπου των επενδύσεων της ΕΕ στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, καθώς όλα τα έργα μας έχουν επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από κονδύλια της ΕΕ.

Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στην υλοποίηση αυτού του νέου, φιλόδοξου και μακρόπνοου στόχου της ΕΕ.
 
www.worldenergynews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης