Η GoodWe παρουσίασε τη νέα σειρά μπαταριών υψηλής τάσης της σειράς BAT για τον εμπορικό και βιομηχανικό τομέα (C&I). Το σύστημα διατίθεται σε δύο χωρητικότητες, 102,4 kWh και 112,6 kWh, οι οποίες επιτυγχάνονται χρησιμοποιώντας διαφορετικό αριθμό από τις ίδιες τυπικές μπαταρίες. Η μικρότερη καμπίνα περιέχει δέκα πακέτα, ενώ η μεγαλύτερη έντεκα.
H ευελιξία του συστήματος
Αυτή η διαφορά στον αριθμό των πακέτων οδηγεί επίσης σε διαφορετικές ονομαστικές τάσεις συστήματος, 512V και 563,2V αντίστοιχα, επιτρέποντας ευελιξία στον σχεδιασμό του συστήματος. Η μπαταρία έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζεται με τους υβριδικούς μετατροπείς της σειράς ET της εταιρείας, αρχικά ενσωματώνοντας το μοντέλο ET50kW για να δημιουργήσει μια λύση αποθήκευσης ενέργειας 50kW/100kWh για μικρές έως μεσαίες εγκαταστάσεις C&I.
«Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, επείγουσα ανάγκη για ενεργειακή ανθεκτικότητα και θέτουν φιλόδοξους στόχους απαλλαγής από τον άνθρακα. Το νέο σύστημα BAT είναι η ιδανική λύση για αυτές τις προκλήσεις, επιτρέποντας στις εταιρείες να μειώσουν τις χρεώσεις αιχμής, να μεγιστοποιήσουν την ηλιακή ιδιοκατανάλωση και να διασφαλίσουν αδιάλειπτη λειτουργία κατά τη διάρκεια διακοπών του δικτύου», λέει ο Jie Zhang, διευθύνων σύμβουλος της GoodWe Europe.
Οι κυψέλες λιθίου- Σιδήρου
Το σύστημα χρησιμοποιεί κυψέλες λιθίου-σιδήρου φωσφορικού (LiFePO4) και έχει ονομαστική διάρκεια ζωής 6000 κύκλων και η GoodWe το διαθέτει στην αγορά ως σχεδιασμό για εξωτερικούς χώρους. Για ανθεκτικότητα, το περίβλημα έχει βαθμολογία προστασίας IP55 και βαθμολογία αντοχής στη διάβρωση C4. Ένα ενσωματωμένο σύστημα HVAC διατηρεί τη διακύμανση της θερμοκρασίας των κυψελών κάτω από 3°C και επιτρέπει τη λειτουργία από -25°C έως 55°C. Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν ηλεκτρική προστασία και σύστημα καταστολής πυρκαγιάς με αεροζόλ. Η μπαταρία έχει συνεχή ρυθμό φόρτισης 0,9C και ρυθμό εκφόρτισης 1,1C.
Το σύστημα είναι κλιμακωτό έως 450 kWh με παράλληλη σύνδεση τεσσάρων μονάδων μπαταριών. Πολλαπλοί μετατροπείς μπορούν επίσης να συνδεθούν παράλληλα για διαμορφώσεις έως 500 kW / 4,5 MWh. Η GoodWe δήλωσε ότι ένας συμβατός μετατροπέας σειράς ET 100 kW έχει προγραμματιστεί για μελλοντική κυκλοφορία.
www.worldenergynews.gr






