Επικαιρότητα

Πιερρακάκης- Bessent: "Θέλουμε ενίσχυση των ισχυρών δεσμών μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας"

Πιερρακάκης- Bessent:
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξετάστηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον Υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Scott Bessent.

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξετάστηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών, με έμφαση:

-στην προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, με έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία και στις ενεργειακές υποδομές.

-στην ενίσχυση των διατλαντικών εμπορικών σχέσεων και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή,

-στη συνεργασία σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των σύγχρονων οικονομικών προκλήσεων.

Σημαντική πρόοδος της ελληνικής οικονομίας

Ο κ. Πιερρακάκης ανέδειξε τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις, η δημοσιονομική σταθερότητα και η ψηφιακή μετάβαση αποτελούν τους κύριους πυλώνες που καθιστούν τη χώρα μας αξιόπιστο και ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία της ενεργειακής συνεργασίας, με την Ελλάδα να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως περιφερειακός κόμβος μεταφοράς, αποθήκευσης και διασύνδεσης ενεργειακών διαδρόμων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε ξανά η σχέση εμπιστοσύνης και στρατηγικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η αμοιβαία δέσμευση για στενότερο συντονισμό απέναντι στις διεθνείς οικονομικές προκλήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης