Διεθνή

Συνομιλία Erdogan – Putin: Στο επίκεντρο Ουκρανία και ενεργειακή συνεργασία

Συνομιλία Erdogan – Putin: Στο επίκεντρο Ουκρανία και ενεργειακή συνεργασία
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι ηγέτες Ρωσίας και Τουρκίας συζήτησαν εκτενώς την πρόταση ειρήνευσης στην Ουκρανία του προέδρου των ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το μεσημέρι (24/11) ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τούρκος ηγέτης εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη διαθεσιμότητά του για διαμεσολάβηση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για να δοθεί τέλος στον πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη, πάντα σύμφωνα με το Reuters, για θέματα διμερούς ενεργειακής συνεργασίας.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι ηγέτες Ρωσίας και Τουρκίας συζήτησαν εκτενώς την πρόταση ειρήνευσης στην Ουκρανία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ότι αυτές οι προτάσεις, στην εκδοχή με την οποία τις εξετάσαμε, ευθυγραμμίζονται με τις συζητήσεις στη ρωσοαμερικανική σύνοδο κορυφής στην Αλάσκα και, κατ’ αρχήν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για μια τελική διευθέτηση ειρήνευσης», ανέφερε το Κρεμλίνο, αναφερόμενο στη συνάντηση του Αυγούστου μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ.

www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης