Πιθανή παύση των αυξήσεων για το υπόλοιπο του 2026
Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστείλει τις περαιτέρω αυξήσεις στην παραγωγή πετρελαίου μετά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες από τέσσερις πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις.
Η συμμαχία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών αναμένεται να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει τις συνθήκες στην παγκόσμια αγορά και να καταλήξει στις ποσοστώσεις παραγωγής που θα ισχύσουν από το 2027.
Προσεκτικά βήματα εν μέσω αβεβαιότητας
Η απόφαση για «πάγωμα» των αυξήσεων αποτελεί ένδειξη της προσπάθειας του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ της στήριξης των τιμών του πετρελαίου και της διατήρησης του μεριδίου αγοράς των κρατών-μελών του.
Οι εξελίξεις στη ζήτηση, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και η παραγωγή εκτός της συμμαχίας, ιδιαίτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναμένεται να αποτελέσουν βασικούς παράγοντες στις επόμενες αποφάσεις.
Σε αναμονή οι τελικές αποφάσεις για το 2027
Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις πριν καθορίσουν το πλαίσιο παραγωγής για το 2027. Μέχρι τότε, η αγορά πετρελαίου θα παρακολουθεί στενά τα μηνύματα που θα στέλνει η συμμαχία σχετικά με την προσφορά και τη στρατηγική της.
Εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ και Ρώσοι αξιωματούχοι δεν είχαν προχωρήσει άμεσα σε σχολιασμό των πληροφοριών.
www.worldenergynews.gr






