Διεθνή

Το Ισραήλ ελπίζει σε συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου με την Τουρκία αυτό το καλοκαίρι

Το Ισραήλ ελπίζει σε συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου με την Τουρκία αυτό το καλοκαίρι
O ισραηλινός υπουργός υποστήριξε, ότι ο προτεινόμενος αγωγός θα είναι σημαντικά φθηνότερος και με λιγότερες επιπλοκές στην κατασκευή του από τον EastMed.
Το Ισραήλ ελπίζει να συνάψει Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) με την Τουρκία το αργότερο μέσα στο καλοκαίρι του 2017 για τον προτεινόμενο αγωγό που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Λεβιάθαν» στην γειτονική μας χώρα, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων Yuval Steinitz.
Σύμφωνα με Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Steinitz υποστήριξε, ότι ο προτεινόμενος αγωγός θα είναι σημαντικά φθηνότερος και έχει λιγότερες επιπλοκές στην κατασκευή του από τον EastMed, ενώ θα μπορούσε πιθανότατα να ολοκληρωθεί μέσα σε 3 χρόνια, ενώ ο EastMed θα απαιτήσει τουλάχιστον 8 χρόνια από σήμερα.
«Έτσι, σχεδόν με την έναρξη της ανάκτησης φυσικού αερίου από το κοίτασμα “Λεβιάθαν” ή λίγο μετά θα μπορεί να παρέχεται ισραηλινό φυσικό αέριο στην Τουρκία μέσω του αγωγού αυτού» είπε ο Steinitz.
Ο Ισραηλινός υπουργός σημείωσε δε, ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις γύρους συνομιλιών για το θέμα με τον Τούρκο ομόλογό του από την επίσκεψή του στην Τουρκία τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης