Διεθνή

Yildirim: Ζητάμε από τον Trump να εκδώσει το συντομότερο δυνατόν τον Gulen στην Τουρκία

Yildirim: Ζητάμε από τον Trump να εκδώσει το συντομότερο δυνατόν τον Gulen στην Τουρκία
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας υποστηρίζει ότι έτσι θα αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Binali Yildirim συνεχάρη σήμερα Τετάρτη (9/11) τον Donald Trump για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ και τον κάλεσε «να εκδώσει στην Τουρκία το συντομότερο δυνατόν τον τρομοκράτη Fetullah Gulen».
Ο Yildirim μιλώντας σε εκδήλωση στην Ακαδημία της Χωροφυλακής και του Λιμενικού Σώματος στην Άγκυρα τόνισε, ότι «εάν εκδώσει αυτόν τον ηγέτη τρομοκρατικής οργάνωσης γρήγορα, που διαβρώνει τις σχέσεις μας και καταστρέφει το ιστορικό φιλίας μεταξύ των δύο λαών, είμαι βέβαιος ότι θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη φιλία Τουρκίας-ΗΠΑ».
Ο Gulen ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, φέρεται σύμφωνα με την Τουρκική κυβέρνηση ως ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Feto, η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία και είναι πίσω από μια μακρόχρονη εκστρατεία για να την ανατρέψει μέσω της διείσδυσης στελεχών της στους τουρκικούς θεσμούς.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε τον Trump για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ και ζήτησε να λάβει σοβαρά υπόψιν της η κυβέρνησή του τον κίνδυνο της τρομοκρατίας που αντιμετωπίζει η Τουρκία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης