Sport Biz

Είναι ο Αμορίμ από τους χειρότερους coach που έχουν περάσει από την Man United- H καταστροφή του Κobbie Mainoo

Είναι ο Αμορίμ από τους χειρότερους coach που έχουν περάσει από την Man United- H καταστροφή του Κobbie Mainoo
Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα - Ο αλλοπρόσαλλος Amorim καταστρέφει τον γέννημα - θρέμα της Manchester United 20χρονο διεθνή Cobbie Mainoο πετώντας δεκάδες εκατομμύρια σε μισθοφόρους αμφιβόλλου κλάσεως
To αν είναι προβληματικός coach o Αmorim δεν θα το κρίνουμε εμείς, αλλά τα αποτελέσματα και αν και φέτος δεν κερδίσει κάτι ή μείνει εκτός Champoions League, οι μέρες του θα είναι μετρημένες.Το ότι πήγε καλά στην Πορτογαλία δεν θα μπορούσε ποτε να είναι ένα εχέγγυο για έναν προπονητή με φιγούρα ταλαίπωρου μετανάστη. Το σίγουρο είναι ότι μαζεύει στην United πολλούς μέτριους παίκτες όπως ο Μatheus Cuhna ή ο Bryan Mbeumo ξοδεύοντας υψηλά ποσά, ένω φροντίζει να θάβει τα ταλέντα του συλλόγου που βγήκαν από τα σπλάχνα του.

Αυτό συνέβη με τον Cobbie Mainoo, οδηγώντας τον Paul Scholes, κορυφαίο πολυνίκη άσσο από την εποχή του Sir Alex Ferguson να παρέμβει. Στην ίδια κατεύθυνση ο μέχρι τώρα μετριότατος τεχνικός, που σημειωτέον "πέτυχε" να μην κερδίσει στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα την ουραγό Wolves, έστειλε στην Chelsea τον Alehandro Garnacho, που μαζί με τον Mainoo ήταν οι βασικοί συνετελεστές της τελευταίας επικράτησης της UNITED σε τελικό Κυπέλλου πριν από δυο χρόνια επί της City.


Η δοκιμασία του Mainoo

Ο Κόμπι Μέινου πάντως παραμένει αποφασισμένος να πετύχει στην καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά τους εξαιρετικά δύσκολους 13 μήνες υπό τον Ρούμπεν Αμορίμ.
Ο σταρ της ακαδημίας έκανε την εμφάνισή του υπό τις οδηγίες του Έρικ τεν Χαγκ και μέσα σε ένα χρόνο από το ντεμπούτο του έπαιζε για την Αγγλία στον τελικό του Euro.

Αλλά από τότε που ο Ολλανδός αποχώρησε, η παρουσία του έχει μειωθεί σημαντικά, με τον Αμόριμ να προτιμά άλλες επιλογές. Ο Μέινου έχει ξεκινήσει βασικός μόνο σε 16 από τους 61 αγώνες του Αμόριμ ως προπονητή της Γιουνάιτεντ και τελευταία φορά ήταν στην ενδεκάδα, όταν έπαιξε κατά τη διάρκεια του ταπεινωτικού αποκλεισμού του από την League Two Grimsby στο Carabao Cup τον περασμένο Αύγουστο.

Παρά όλα αυτά, ακόμα και τις διασυνδέσεις με άλλους συλλόγους, όσοι βρίσκονται κοντά στον 20χρονο αστέρα της Γιουνάιτεντ επιμένουν ότι είναι αποφασισμένος να αναβιώσει την καριέρα του στο Ολντ Τράφορντ και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του στον σύλλογο στον οποίο βρίσκεται από παιδί.

Η Γιουνάιτεντ μπλόκαρε το αίτημα του Μέινου να φύγει δανεικός το περασμένο καλοκαίρι και, παρά την επανεμφάνιση των συζητήσεων πριν από τον Ιανουάριο, ο Αμορίμ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι ο μέσος δεν θα έφευγε από το Ολντ Τράφορντ, ούτε καν προσωρινά. Παρά την έλλειψη χρόνου συμμετοχής του, ο Πορτογάλος προπονητής υποστήριξε ότι είναι το μέλλον του συλλόγου.

Το συμβόλαιο του Mainoo λήγει το 2027, αλλά η Γιουνάιτεντ έχει την επιλογή για έναν επιπλέον χρόνο - που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα η ομάδα του παίκτη να προσπαθήσει να αναγκάσει έναν παίκτη να φύγει, αλλά να το χρησιμοποιήσει προς όφελός της. Ωστόσο, ο Mainoo απέρριψε την αρχική προσφορά της Γιουνάιτεντ για νέο συμβόλαιο στις αρχές του 2025.

www.worldenergynews.gr
 
 
 
 
 
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης