Χρηματιστήριο & Αγορές

Μπορεί να δούμε summer rally στις ενεργειακές και βιομηχανικές μετοχές;

Μπορεί να δούμε summer rally στις ενεργειακές και βιομηχανικές μετοχές;
Το conference call της Μυτιληναίος ξύπνησε την αγορά - Οι προοπτικές παραμένουν ισχυρές μεσοπρόθεσμα
Μετά το flash note της Μυτιληναίος που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αναθεωρήσεις τιμής - στόχου της μετοχής από τους αναλυτές και τον καθησυχαστικό τόνο Powell το χρηματιστηριακό περιβάλλον αποκτά αυξημένες πιθανότητες για μια συνέχεια του ρημπάουντ που είδαμε να πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες.
Και αυτό γιατί οι κεφαλαιοποιήσεις και άλλων βασικών δεικτοβαρών τίτλων διαθέτουν καλές προοπτικές, το ζήτημα είναι αν θα  κάνουν την κίνηση τώρα ή θα περάσουν από την διόρθωση του φθινοπώρου.
Πάντως αν η Μετάλλαξη Δ δεν έχει την καταστροφική επίπτωση που περιμέναμε και αν το μέτωπο της ανοσίας κερδίσει έδαφος μέχρι το νέο έτος 2022, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα χτυπήσει τις 1000 μονάδες. Για τον λόγο αυτό ανεξάρτητα με το τι κάνουν οι αγοραστές, δύσκολα βγάινουν πωλητές καθώς και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες έχουν εμπιοστοσύνη στους τίτλους τους.
Πέραν της Μυτιληναίος, η αγορά επικεντρώνεται στους ομίλους Μότορ Όιλ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Τιτάνα και Quest από την τεχνολογία, καθώς τα προϊόντα της Apple είναι βέβαιο ότι θα της δώσουν νέες υπεραξίες και παράλληλα αναμένονται οι εισηγήσεις των συμβούλων για την αξιοποίηση της υψηλής ρευστότητας που απέκτησε μετά την πώληση της Cardlink.

Μytilineos : Το call έδωσε νέο τόνο

H Mytilineos ευνοείται από την εδραιωμένη ανοδική τάση των τιμών του αλουμινίου, το οποίο στην spot αγορά ξεπέρασε χθες 28/7 και πάλι τις 2.500 δολ/τόνο.
Η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ απομόνωσε από το conference call τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος για την υψηλή ζήτηση από την Κίνα που θα κρατήσεις υψηλά τα pemiums αλλά και το γεγονός ότι οι Κινέζοι προσαρμόζονται στις περιβαλλοντικές προδιαγραφές.
Το θέμα της Rusal είναι ακόμη πιο σοβαρό καθώς η περικοπή των εξαγωγών λόγω του φόρου 15% που αντιστοιχεί συνολικά σε 3 εκατ τόνους για την ευρωπαϊκή αγορά τον χρόνο μειώνει σημαντικά την προσφορά και την προμήθεια καθώς οι συνολικές ευρωπαϊκές εισαγωγές αλουμινίου είναι 3,5 εκατ τόνοι ετησίως. Αυτό αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την Αλουμίνιον και ίσως είναι από τους βασικούς λόγους που οδηγεί την δίοικηση της Μυτιληναίος να διπλασιάσει την παραγωγή του ανακυκλούμενου αλουμινίου και να αυξήσει την δυναμικότητα στους 300.000 τόνους με στόχο το top 3 του club για τον κλάδο στην Ευρώπη.

Βέβαια η Μυτιληναίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και projects όπως το RSD με BOT projects που περιλαμβάνουν 280 MW στα αιολικά, 180 MW στα ηλιακά της Αυστραλίας και πρόσθετα 389 MW σε διεθνή φωτοβολταϊκα.

Οι βασικοί όμιλοι έχουν και άλλο πάνω

Η Motor Oil δείχνει να συνέρχεται μετά το sell off που ξεκίνησε από τα 15 ευρώ και την έφερε στα 12.98, προφανώς γιατί βιαστικός πωλητής ανησύχησε για μια δραματική επιδείνωση της ζήτησης καυσίμων και προϊόντων διυλιστηρίου που θα έφερνε η Μετάλλαξη Δ. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει, το πετρέλαιο ανακάμπτει σταθερά και η Goldman επιμένει για τον στόχο των 80 δολαρίων. Άρα οι επενδυτές θα πρέπει ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις να έχουν στο μυαλό τους τον στόχο των 17-18 ευρώ.

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ υπέστη επίσης μια διόρθωση, αλλά τα καλά νέα είναι μπροστά στον ενεργειακό τομέα. Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχει μια πολύ καλή χρονιά από εξαγωγικής πλευράς, η CENERGY στην οποία άλλαξαν πολλά χαρτιά χέρια στα επίπεδα από 2,5 ευρώ και κάτω και η NOVEL που αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο μετά το καλοκαίρι αποτελούν τους πυλώνες που θα στηρίξουν την άνοδο της κεφαλαιοποίησης της μητρικής.

Ο Τιτάνας με πακέτα υποδομών σε Ελλάδα και ΗΠΑ δικαιούται σίγουρα καλύτερων αποτιμήσεων. Η ΔΕΗ δείχνει σταθεροποιημένη και χωρίς σοβαρούς πωλητές αναμένοντας το σημαντικό νέο για την μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Στον τομέα της τεχνολογίας η Quest Holdings με κεφαλαιοποίηση ανεβασμένη στα 535 εκατ ευρώ, ευρισκόμενη κοντά στα 15 ευρώ έχει βάλει στόχο τον FTSE -25.
Θυμίζουμε τιμή - στόχος της BETA τα 20 ευρώ.

www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης