Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Οι εφοπλιστές Καϋμενάκης - Μπάκος με Εξάρχου, απέκτησαν το 31,7% της Intrakat με 70,2 εκατ.

Οι εφοπλιστές Καϋμενάκης - Μπάκος με Εξάρχου, απέκτησαν το 31,7% της Intrakat με 70,2 εκατ.
Οι εφοπλιστές Μπάκος - Καϋμενάκης απέδειξαν ότι παραμένουν προσηλωμένοι στην ελληνική αγορά
Ριζικά αλλάζει το τοπίο στον κατασκευαστικό κλάδο μετά την είσοδο των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη, με τον Αλέξανδρο Εξάρχου, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Άκτωρα, στην κατασκευαστική εταιρεία Intrakat.
Το επενδυτικό σχήμα Winex Investment Limited,
συμφερόντων Μπάκου - Καϋμενάκη - Εξάρχου, απέκτησαν το 31,7% της Intrakat έναντι 70,2 εκατ. ευρώ ή 2,95 ευρώ ανά μετοχή και επανέρχονται δυναμικά στο χώρο των κατασκευών μετά την επιτυχημένη συναλλαγή που πραγματοποίησαν με την πώληση του 29,8% του Ελλάκτωρ.
Οι εφοπλιστές απέδειξαν ότι παραμένουν προσηλωμένοι στην ελληνική αγορά, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ η είσοδός τους στην Intrakat, μια ανερχόμενη κατασκευαστική εταιρεία, αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στις κατασκευές, να αυξήσει τον ανταγωνισμό και να δημιουργήσει νέα δεδομένα άπαξ και ο κλάδος μονοπωλείται κυρίως από τον όμιλο της ΓΕΚ Τέρνα.
 
 

Ωστόσο φαίνεται ότι θα υπάρξει και άλλο επενδυτικό σχήμα που θα αποκτήσει μετοχές στην Intrakat ουσιαστικά θα έχει πουληθεί το 65% της εταιρίας. 
Το ποσοστό των εφοπλιστών θα παραμείνει στο 31,7% και ο Εξάρχου θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Intrakat.


Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Intracom

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) μέτοχος της INTRAKAT κατά ποσοστό 23,54% και ελέγχουσα συνολικά, δια της θυγατρικής της εταιρείας INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., ποσοστό 36,79% του συνόλου των μετοχών INTRAKAT, γνωστοποιεί, σε συνέχεια της από 30.06.2022 Ανακοίνωσης, την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεών της με επενδυτές.

Κατόπιν τούτου, συμφωνήθηκε όπως, η INTRACOM HOLDINGS, διατηρούσα στην INTRAKAT ποσοστό συμμετοχής 5,09%, προβεί στις 05/07/2022, μαζί με την INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., στην πώληση του συνόλου των υπόλοιπων μετοχών τους IΝTRAKAT (23.795.107 μετοχές, ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης € 2,95, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος € 70.195.565,65, στην αγοράστρια «WINEX INVESTMENTS LIMITED», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης