Χρηματιστήριο & Αγορές

Reuters: Αγωνία για δυο ευρωπαϊκές τράπεζες - Ζητείται στήριξη από FED

Reuters: Αγωνία για δυο ευρωπαϊκές τράπεζες - Ζητείται στήριξη από FED
Οι δύο τράπεζες διεξήγαγαν τις δικές τους εσωτερικές συζητήσεις σχετικά με το πόσο σύντομα θα πρέπει να σταθμίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Τουλάχιστον δύο μεγάλες τράπεζες στην Ευρώπη εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για ευρύτερη μετάδοση της κρίσης στον τραπεζικό τομέα και ζητούν από τη Fed και την ΕΚΤ να παρέμβουν με ισχυρότερα μηνύματα στήριξης, ανέφεραν στο Reuters δύο ανώτερα στελέχη των πιστωτικών ιδρυμάτων που δεν κατονομάζονται με γνώση του θέματος.
Οι επιπτώσεις από την κρίση εμπιστοσύνης στην Credit Suisse και η πτώχευση δύο αμερικανικών τραπεζών θα μπορούσαν να συγκλονίσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν χωριστά τα δύο στελέχη στο Reuters την Κυριακή (19/3/2023).
Οι δύο τράπεζες διεξήγαγαν τις δικές τους εσωτερικές συζητήσεις σχετικά με το πόσο σύντομα θα πρέπει να σταθμίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να τονίσει την ανθεκτικότητα των τραπεζών, ειδικά τις θέσεις κεφαλαίου και ρευστότητάς τους, ανέφεραν οι εν λόγω πηγές.
Στο επίκεντρο αυτών των εσωτερικών συζητήσεων είναι αν τέτοιες δηλώσεις μπορεί να έχουν γυρίσουν μπούμερανγκ και να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερο πανικό, αν γίνουν πολύ νωρίς, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Αναλυτικά:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/669941/i-agonia-sto-kokkino-dyo-megales-evropaikes-trapezes-tremoun-ti-metadosi-tis-krisis-kai-zitoyn-isxyro-minyma-stiriksis-apo-fed

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης