Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον Nasdaq, πτώση 0,9% για τον S&P energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον Nasdaq, πτώση 0,9% για τον S&P energy sector

50 μονάδες έχασε ο Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη η οποία εξέτασε την πιθανότητα το Κογκρέσο να εγκρίνει μια δοκιμαστική συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ.


Ο Dow Jones έχασε 50 μονάδες ή 0,15% στις 33.042 μονάδες.
Ο S&P 500 έκλεισε σε θετικό έδαφος χωρίς μεταβολή στις 4.205 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,9% στις 596,82 μονάδες.
O Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,3% στις 13.017 μονάδες.

Ο πρόεδρος Joe Biden και ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy κατέληξαν σε συμφωνία για αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους και αποφυγή χρεοκοπίας το Σαββατοκύριακο, με το Κογκρέσο να πρόκειται να ψηφίσει τη νομοθεσία την Τετάρτη. Χρειάζεται υποστήριξη τόσο των Ρεπουμπλικανών όσο και των Δημοκρατικών για να ψηφιστεί το προτεινόμενο νομοσχέδιο.

Η συμφωνία έρχεται λίγες μέρες πριν από τη λεγόμενη ημερομηνία Χ τη Δευτέρα, η οποία είναι η πρώτη ημερομηνία που το Υπουργείο Οικονομικών έχει σηματοδοτήσει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αθετήσουν τις υποχρεώσεις του χρέους. Ο αρχικός συμβιβασμός ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το βράδυ του Σαββάτου.


γραφημα_2.JPG


Οι μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Λευκού Οίκου και των ηγετών του Κογκρέσου προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές ότι θα μπορούσε να υπάρξει χρεοκοπία για το χρέος των ΗΠΑ. Ωστόσο, παρά την προσωρινή συμφωνία, παραμένουν εμπόδια στην πορεία προς την ψήφιση του συμβιβασμού στη Βουλή, εν μέσω της αυξανόμενης αντιπολίτευσης εντός του GOP.

Η ανησυχία για το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων επηρέασε επίσης το επενδυτικό κλίμα. Οι traders τιμολογούν με πιθανότητα 68,8% για αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Ο Πρόεδρος της Fed Richmond, Tom Barkin, δήλωσε ότι δεν «υποχώρησε» από την πρόβλεψή του για τα επιτόκια, τα οποία, όπως είπε, είναι μεταξύ των υψηλότερων εντός της κεντρικής τράπεζας.

Στήριξη στον Nasdaq προσέφερε το ράλι άνω του 3% της Nvidia . Η μετοχή που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη έφτασε στο ανώτατο όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων - δείκτης ελίτ που ξεπεράστηκε από λίγες μόνο μετοχές - κάποια στιγμή την Τρίτη, καθώς οι μετοχές συνέχισαν να ανεβαίνουν μετά την ισχυρή έκθεση κερδών της την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης