Χρηματιστήριο & Αγορές

Morgan Stanley για Metlen: Ο τομέας της Ενέργειας πίσω από την αύξηση των πωλήσεων στο α’ τρίμηνο

Morgan Stanley για Metlen: Ο τομέας της Ενέργειας πίσω από την αύξηση των πωλήσεων στο α’ τρίμηνο
Τα EBITDA του 2025 ανέρχονται σε 1,17 δισ. ευρώ και αναμένουμε από τη Metlen να παράσχει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τις προοπτικές EBITDA και τις τάσεις του περιθωρίου κέρδους με την CMD στις 28 Απριλίου, γράφει η MS
«Οι πωλήσεις του α’ τριμήνου του 2025, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, αυξήθηκαν κατά 31% σε ετήσια βάση, έναντι 1,14 δισ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2024, κυρίως χάρη στον τομέα της Ενέργειας, ο οποίος αντιπροσώπευσε περίπου τα 3/4 της ετήσιας αύξησης», γράφει στην ανάλυσή της η Morgan Stanley για τα αποτελέσματα του ομίλου Metlen.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του 1ου τριμήνου του 2025 ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένος με την αύξηση 31%-32% σε ετήσια βάση που επιτεύχθηκε το 3ο-4ο τρίμηνο του 24ου τριμήνου.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε EBITDA ή καθαρό χρέος για την περίοδο, ευθυγραμμίζοντας τη μορφή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στα βρετανικά πρότυπα ενόψει εισαγωγής του ομίλου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Αναλυτικά η MS γράφει

Τα EBITDA του 2025 ανέρχονται σε 1,17 δισ. ευρώ και αναμένουμε από τη Metlen να παράσχει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τις προοπτικές EBITDA και τις τάσεις του περιθωρίου κέρδους με την CMD στις 28 Απριλίου.

Η συνολική παραγωγή ενέργειας ύψους 3,1 TWh αυξήθηκε κατά 22% σε τριμηνιαία βάση και κατά 41% σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή ήταν κατά 22% υψηλότερη από την εκτίμησή μας για 2,5 TWh, καθώς η ενίσχυση της θερμικής παραγωγής αντιστάθμισε την ασθενέστερη παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η συνολική δυναμικότητα του χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Metlen έφτασε τα 12,5 GW, εκ των οποίων 1,4 GW είναι σε λειτουργία και 1,8 GW υπό κατασκευή.

Σημειώνουμε τη σημαντική συμφωνία εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων που ανακοινώθηκε χθες για 815 εκατ. δολάρια.

Η M Customer Solutions (προμήθεια ενέργειας) συνεχίζει να ενισχύει το μερίδιο αγοράς της στην Ελλάδα, φθάνοντας στο 19,4% το 1ο τρίμηνο του 25 (έναντι 4ου τριμήνου του 24: 18,5%) και επαναλαμβάνοντας τον στόχο του 30%.

Εν τω μεταξύ, ο όγκος αλουμίνας και αλουμινίου ήταν 4-6% κάτω από το MSe και ελαφρώς χαμηλότερος σε ετήσια και τριμηνιαία βάση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης