Ο Dow Jones κέρδισε 17 μονάδες - Παραμένουν οι ανησυχίες για τις ταχέως αναπτυσσόμενες δυνατότητες των προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς τα τελευταία αποτελέσματα του τεχνολογικού γίγαντα Nvidia και του γίγαντα λογισμικού Salesforce δεν ήταν αρκετά για να ενισχύσουν την ευρύτερη αγορά.
Ο Dow Jones κέρδισε 17 μονάδες ή 0,03% στις 49.499 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,54% στις 6.908 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,26% στις 840,98 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,18% στις 22.878 μονάδες.
Οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν περισσότερο από 5%, ακόμη και μετά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων του γίγαντα των τσιπ για το τέταρτο τρίμηνο. Η πτώση οδήγησε τη μετοχή στη χειρότερη ημέρα της από τον Απρίλιο. Άλλες μετοχές τσιπ όπως η Broadcom, η Lam Research, η Western Digital και η Applied Materials υποχώρησαν όλες.
«Η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση «απόδειξης» και η Nvidia απλώς δεν το «απόδειξε» ακριβώς με αυτά τα κέρδη», δήλωσε στο CNBC ο Tom Graff, επικεφαλής επενδύσεων της Facet, σημειώνοντας τις ανησυχίες σχετικά με τη συμφωνία του κατασκευαστή τσιπ με την OpenAI.
Από την άλλη πλευρά, η Salesforce — η οποία υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα θύματα πρόσφατων φόβων για αναταραχή στην τεχνητή νοημοσύνη — σημείωσε άνοδο 3% μετά τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας λογισμικού που ξεπέρασαν τα ανώτερα και κατώτερα επίπεδα. Ωστόσο, η εταιρεία εξέδωσε μια απογοητευτική πρόβλεψη εσόδων για το οικονομικό έτος 2027.
Οι μετοχές λογισμικού σημείωσαν κέρδη την Πέμπτη, με το ETF (IGV) του iShares Expanded Tech-Software Sector να σημειώνει άνοδο 1%. Το fund εξακολουθεί να βρίσκεται σταθερά σε περιοχή bear market, καθώς έχει υποχωρήσει περίπου 30% από το πρόσφατο υψηλό του.
Μαζί με το λογισμικό, άλλοι τομείς της αγοράς κινήθηκαν υψηλότερα στη συνεδρίαση, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών, της ενέργειας και των ακινήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετοχές όπως η JPMorgan Chase, η Exxon Mobil και η CBRE Group ήταν μεταξύ των κερδισμένων.
Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν μια αισιόδοξη ημέρα για τις αμερικανικές μετοχές. Οι εταιρείες λογισμικού και τεχνολογίας ανέκαμψαν στην κανονική συνεδρίαση. Ωστόσο, το κλίμα ήταν εύθραυστο στις μετοχές λογισμικού και κυβερνοασφάλειας φέτος, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τις ταχέως αναπτυσσόμενες δυνατότητες των προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις των υφιστάμενων προμηθευτών λογισμικού.
www.worldenergynews.gr






