AD
Διεθνή

«Βόμβα» Sir Jim Ratcliffe: Η Βρετανία έχει αποικιοποιηθεί από τους μετανάστες

«Βόμβα» Sir Jim Ratcliffe: Η Βρετανία έχει αποικιοποιηθεί από τους μετανάστες
«Δεν μπορείς να έχεις μια οικονομία με εννέα εκατομμύρια ανθρώπους που παίρνουν επιδόματα και τεράστιο αριθμό μεταναστών που εισέρχονται», είπε. «Η Βρετανία, πραγματικά, έχει αποικιοποιηθεί. Κοστίζει πάρα πολλά χρήματα»
Η Βρετανία έχει «αποικιοποιηθεί» από μετανάστες, οι οποίοι απορροφούν πόρους του κράτους, δήλωσε στο Sky News ο Sir Jim Ratcliffe, ένας από τους πλουσιότερους και πιο επιδραστικούς ανθρώπους της χώρας.

Ο Sir Jim, ιδρυτής της χημικής εταιρείας INEOS και συνιδιοκτήτης της Manchester United, προειδοποίησε ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει βαθιές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η πρωτοφανής αύξηση της μετανάστευσης τα τελευταία χρόνια.

«Δεν μπορείς να έχεις μια οικονομία με εννέα εκατομμύρια ανθρώπους που παίρνουν επιδόματα και τεράστιο αριθμό μεταναστών που εισέρχονται», είπε. «Η Βρετανία, πραγματικά, έχει αποικιοποιηθεί. Κοστίζει πάρα πολλά χρήματα.

«Η Βρετανία έχει αποικιοποιηθεί από μετανάστες, δεν είναι έτσι; Ο πληθυσμός της Βρετανίας ήταν 58 εκατομμύρια το 2020, τώρα είναι 70 εκατομμύρια. Δηλαδή, 12 εκατομμύρια άνθρωποι».

Το Sky Sports News επικοινώνησε με τη Manchester United και την οργάνωση Kick It Out για σχόλιο. Η Premier League δεν επιθυμούσε να σχολιάσει όταν την πλησίασε το Sky Sports News την Τετάρτη το βράδυ.

Ο Ratcliffe – ο οποίος είναι πολίτης του Μονακό – υπαινίχθηκε επίσης ότι ο πρωθυπουργός Keir Starmer μπορεί να μην είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση, λέγοντας: «Δεν ξέρω αν είναι απλώς ο μηχανισμός που δεν του επέτρεψε να το κάνει ή αν ίσως είναι υπερβολικά καλός. Δηλαδή, ο Keir είναι καλός άνθρωπος.

«Μου αρέσει, αλλά είναι μια δύσκολη δουλειά και νομίζω ότι πρέπει να γίνουν κάποια δύσκολα πράγματα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ξαναμπεί σε σωστή πορεία, γιατί προς το παρόν δεν νομίζω ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση».

Ο Ratcliffe είπε ότι είχε συναντηθεί πρόσφατα με τον Nigel Farage, ηγέτη του δεξιού κόμματος Reform UK, λέγοντας: «Νομίζω ότι ο Nigel είναι έξυπνος άνθρωπος και νομίζω ότι έχει καλές προθέσεις.

«Αλλά με κάποιο τρόπο, θα μπορούσες να πεις ακριβώς το ίδιο για τον Keir Starmer. Νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος που είναι έτοιμος να είναι αντιδημοφιλής για κάποιο διάστημα προκειμένου να επιλυθούν τα μεγάλα ζητήματα».

Αναφερόμενος στο ρόλο του στη United, ο Ratcliffe πρόσθεσε: «Έχω δει αρκετά από αυτά στην ποδοσφαιρική ομάδα. Αν κάνεις δύσκολα πράγματα, τα οποία νιώσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε στη Manchester United… νιώσαμε ότι ήταν τα σωστά πράγματα που έπρεπε να γίνουν. Αλλά για ένα διάστημα γίνεσαι πολύ αντιδημοφιλής».

Αντιδράσεις από τον Starmer

Ο Βρετανός πρωθυπουργός και επικεφαλής των Εργατικών, Sir Keir Starmer, αντέδρασε στις δηλώσεις του Sir Jim για τη μετανάστευση, λέγοντας ότι ήταν «προσβλητικές και λανθασμένες».

«Η Βρετανία είναι μια υπερήφανη, ανεκτική και πολυπολιτισμική χώρα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Ο Jim Ratcliffe πρέπει να ζητήσει συγγνώμη».

www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

`