AD
Διεθνή

Συνεχίστηκαν τη νύχτα οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν

Συνεχίστηκαν τη νύχτα οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν

5η μέρα πολέμου στη Μ. Ανατολή - Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσε ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο στο Στενό του Ορμούζ

Για 5η μέρα συνεχίζονται οι πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) έκαναν επιθέσεις σε όλο το Ιράν.

Επίσης ιρανικοί πύραυλοι και drones εκτοξεύτηκαν εναντίον του Ισραήλ και κρατών του Κόλπου.

Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσε ότι έχει «απόλυτο έλεγχο» στο Στενό του Ορμούζ.

Το Ισραήλ έπληξε ένα κτιριακό συγκρότημα που ανήκει σε μια ομάδα υπεύθυνη για την εκλογή του επόμενου ανώτατου ηγέτη του Ιράν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ (πρόεδρος των ΗΠΑ) δήλωσε ότι «η πολεμική αεροπορία και το ναυτικό του Ιράν έχουν εξουδετερωθεί και ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο την ιρανική ηγεσία».

Ιρανικό drone επιτέθηκε σε αμερικανικό προξενείο στο Ντουμπάι. Οι ΗΠΑ έκλεισαν πρεσβείες σε 3 χώρες, και προειδοποίησαν τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν ότι άνοιξαν ασφαλείς εναέριους διαδρόμους με τους γείτονές τους, καθώς οι χώρες σπεύδουν να εκκενώσουν τους εγκλωβισμένους υπηκόους τους, με τα περιφερειακά ταξίδια να έχουν παραλύσει.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό θα συνοδεύσει τα δεξαμενόπλοια μέσω του Στενού του Ορμούζ «εάν χρειαστεί». Η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξησή της από το 2005, καθώς ο πόλεμος απειλεί την παγκόσμια οικονομία.

11 νεκροί στον Λίβανο από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Συνεχίστηκαν το βράδυ από πλευράς Ισραήλ οι βομβαρδισμοί στον Λίβανο. Συνέπεια ήταν να σκοτωθούν τουλάχιστον 11 ανθρώπους σε κοινότητες νότια της Βηρυτού και στην Μπααλμπέκ, όπως γνωστοποίησαν το υπουργείο Υγείας και επίσημο ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, νότια της πρωτεύουσας, επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού στις περιοχές Αραμούν και Σααντίγιατ» προκάλεσαν 6 θανάτους και 8 τραυματισμούς.

Σ. Αραβία: Χτύπημα με drone στη βάση της CIA στο Ριάντ   

Κανένα μέλος του προσωπικού της CIA δεν τραυματίστηκε. Παρόλα αυτά η υπηρεσία αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα

 

IDF: «Πλήξαμε δεκάδες διοικητικά κέντρα του ιρανικού τρομοκρατικού καθεστώτος»

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) γνωστοποίησαν ότι «στο πλαίσιο των επιθέσεων, οι IDF έριξαν δεκάδες βλήματα στα διοικητικά κέντρα της (παραστρατιωτικής δύναμης) Μπασίτζ και της εσωτερικής ασφάλειας»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

`