AD
Διεθνή

Netanyahu προς Τεχεράνη: «Νέα επίθεση θα πυροδοτήσει σκληρή απάντηση. Ο πόλεμος δεν τελείωσε»

Netanyahu προς Τεχεράνη: «Νέα επίθεση θα πυροδοτήσει σκληρή απάντηση. Ο πόλεμος δεν τελείωσε»
Ο Netanyahu κατηγόρησε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι επιχείρησαν να επιβάλουν μια «νέα εξίσωση» στην περιοχή, επιχειρώντας να αλλάξουν τους όρους της αντιπαράθεσης με το Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα

Σε μια από τις πιο αιχμηρές και αποφασιστικές παρεμβάσεις των τελευταίων μηνών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τεχεράνη και τη Χεζμπολάχ, προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να απαντήσει άμεσα και δυναμικά σε οποιαδήποτε νέα επίθεση.

Την ώρα που η ένταση στη Μέση Ανατολή παραμένει σε οριακό σημείο, ο Νετανιάχου εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι αντίπαλοι του Ισραήλ βρίσκονται πλέον σε θέση αδυναμίας, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στον νότιο Λίβανο.


«Το Ισραήλ είναι ισχυρότερο από ποτέ»

Στη σύντομη αλλά ιδιαίτερα φορτισμένη δήλωσή του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τόσο το Ιράν όσο και η Χεζμπολάχ βρίσκονται σήμερα στη δυσκολότερη θέση των τελευταίων ετών.

Όπως ανέφερε, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ έχουν πλήξει σημαντικά τις δυνατότητες της σιιτικής οργάνωσης, ενώ η αποτρεπτική ισχύς της χώρας του έχει ενισχυθεί.

«Το Ισραήλ είναι ισχυρότερο από κάθε άλλη φορά», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η μάχη κατά των εχθρικών δυνάμεων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.


Μήνυμα προς Τεχεράνη: «Θα ασκήσουμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας»

Ο Netanyahu κατηγόρησε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι επιχείρησαν να επιβάλουν μια «νέα εξίσωση» στην περιοχή, επιχειρώντας να αλλάξουν τους όρους της αντιπαράθεσης με το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνησή του, προειδοποιώντας πως κάθε νέα επίθεση θα λάβει άμεση και ισχυρή απάντηση.

«Εάν το Ιράν επιτεθεί ξανά στο Ισραήλ, θα αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα και θα ασκήσουμε πλήρως το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα», ανέφερε, στέλνοντας σαφές μήνυμα αποτροπής προς την Τεχεράνη.


Επιχειρήσεις στη ζώνη ασφαλείας και υπόγεια δίκτυα της Χεζμπολάχ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Netanyahu στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο, υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ καταστρέφουν συστηματικά στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ μέσα στη λεγόμενη ζώνη ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των στόχων που έχουν πληγεί περιλαμβάνονται εκτεταμένα υπόγεια συγκροτήματα στην περιοχή του Μποφόρ, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ για στρατιωτικές δραστηριότητες.

«Συνεχίζουμε να καταστρέφουμε όλες τις τρομοκρατικές υποδομές τους στη ζώνη ασφαλείας, περιλαμβανομένων τεράστιων υπόγειων εγκαταστάσεων στην περιοχή Μποφόρ. Είναι τόσο μεγάλες που δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Η Μέση Ανατολή σε κατάσταση συναγερμού

Οι δηλώσεις του Netanyahu έρχονται σε μια περίοδο αυξημένης γεωπολιτικής έντασης, με το Ισραήλ να παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ, ενώ η διεθνής κοινότητα εκφράζει ανησυχία για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης.

Το μήνυμα που εκπέμπει η ισραηλινή ηγεσία είναι σαφές: η στρατιωτική πίεση θα συνεχιστεί και οποιαδήποτε νέα πρόκληση θα αντιμετωπιστεί με άμεση αντίδραση, σε ένα ήδη εύφλεκτο περιφερειακό σκηνικό.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης