Περιβάλλον

Politico: Η Περιβαλλοντική Κοινωνική Διακυβέρνηση ήρθε για να μείνει, αλλά θέλει... χρόνο

Politico: Η Περιβαλλοντική Κοινωνική Διακυβέρνηση ήρθε για να μείνει, αλλά θέλει... χρόνο
Οι επαγγελματίες οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η ESG θα γίνει mainstream
Η Περιβαλλοντική Κοινωνική Διακυβέρνηση (ESG) θα μπορούσε κάλλιστα να είναι εδώ και να εδραιωθεί, εάν οι απόψεις των επαγγελματιών των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μπορούν να μετρηθούν και να μετρήσουν. 
Περισσότερο από το 60% των ερωτηθέντων στην τελευταία Έρευνα για την Περιβαλλοντική Κοινωνική Διακυβέρνηση (ESG Sentiment Survey) της HSBC δηλώνουν ότι πιστεύουν ότι θα γίνει mainstream, θα είναι η κύρια τάση, μέσα στην επόμενη δεκαετία, ενώ το 21% πιστεύει το αντίθετο.
Αυτά τα αποτελέσματα είναι πιθανό να απογοητεύσουν Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς και αξιωματούχους των κόκκινων πολιτειών που έχουν επιτεθεί σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες για τις ESG πολιτικές τους.
Το Τέξας, η Δυτική Βιρτζίνια και άλλες πολιτείες έχουν απορροφήσει δημόσιο χρήμα από τη BlackRock και άλλους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, που κατηγορούν ότι μποϊκοτάρουν τα ορυκτά καύσιμα και υποκύπτουν στην ατζέντα των προοδευτικών.
Καταγραφή1_4.PNG
Αρχές για Υπεύθυνη Επένδυση

Η έρευνα, η τέταρτη που διεξήγαγε η HSBC, βασίστηκε στις απαντήσεις από 422 επαγγελματίες του κλάδου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που αντιπροσωπεύουν περιουσιακά στοιχεία ύψους 11,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν υπογράψει ή σκοπεύουν να υπογράψουν τις Αρχές για Υπεύθυνη Επένδυση και σχεδόν οι μισοί είπαν ότι είναι υπό εξέλιξη τα οικεία τους πλαίσια ESG, περίπου τα τρία πέμπτα έχουν ολοκληρώσει αυτά τα πλαίσια.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν ενδιαφέρεται για πιστώσεις άνθρακα.
Μόνο το 3% των ερωτηθέντων έχουν επενδύσει με σιγουριά σε αυτές και το 11% επένδυσαν με ενδοιασμούς.
Εν τω μεταξύ, το 52% των ερωτηθέντων δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για τις πιστώσεις.

Η ποιότητα των διαφόρων αντισταθμίσεων άνθρακα έχει δεχθεί γενναία πυρά τα τελευταία χρόνια.

«Γενικά, οι εθελοντικές αγορές άνθρακα έχουν αυξηθεί τον περασμένο χρόνο δεδομένου ότι περισσότερες εταιρείες έχουν θέσει καθαρούς μηδενικούς ή παρόμοιους κλιματικούς στόχους», έγραψαν οι συγγραφείς. «Ωστόσο, ο έλεγχος για την ακεραιότητα των πιστώσεων και των αντισταθμίσεων έχει επίσης αυξηθεί, οδηγώντας σε μεγάλες διαιρέσεις στην προσέγγιση των αγορών άνθρακα».
Η βιωσιμότητα έχει επίσης γίνει περισσότερο θέμα ανησυχίας μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.
Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ένα υψηλότερο ποσοστό των επαγγελματιών χρηματοοικονομικών που συμμετείχαν στην έρευνα, ή το 33%, δηλώνει ότι απαιτούνται πρωτοβουλίες βιωσιμότητας από τις ρυθμιστικές αρχές τους.

Αυτό αυξήθηκε από 22% ένα χρόνο πριν.
Οι συντάκτες της έκθεσης της έρευνας σημείωσαν επίσης ότι η κλιματική αλλαγή κυριαρχεί στα θέματα ESG.
«Αρχίζουμε να αισθανόμαστε ότι το κλίμα δυνητικά απομακρύνει την εστίαση από άλλα θέματα καθώς εμφανίζεται τόσο έντονα στις αποκαλύψεις και τις εθνικές στρατηγικές», έγραψαν οι συγγραφείς.
Αλλά πρόσθεσαν ότι αξίζει επίσης να παρακολουθήσετε θέματα που σχετίζονται με το νερό και τη ρύπανση.
Καταγραφή_4.PNG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης