Η ΔΕΗ ενέκρινε την συμφωνία 1 δισ με την RWE - Ιούνιο 2021 ξεκινούν τα έργα

Η ΔΕΗ ενέκρινε την συμφωνία 1 δισ με την RWE - Ιούνιο 2021 ξεκινούν τα έργα
Η ΔΕΗΑΝ με ποσοστό 49% και η RWE Renewables με 51% στο κοινό σχήμα
Σχετικά Άρθρα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε το Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ της κατά 100% θυγατρικής εταιρίας ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της RWE Renewables με στόχο την από κοινού υλοποίηση φ/β σταθμών  ισχύος ως 2 GW.

H ΔΕΗ Α.Ε. σε συνέχεια της ανακοίνωσής της με ημερομηνία 9.3.2020, ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό της ενέκρινε Συμφωνητικό Συνεργασίας (Head of Terms), μεταξύ της, κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και της RWE Renewables GmbH, με σκοπό την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 GW μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος (JVCo).
Τα ποσοστά συμμετοχής στο κοινό επενδυτικό σχήμα θα είναι 51% για την RWE Renewables GmbH και 49% για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

Οι δύο πλευρές δεσμεύονται να εισφέρουν άδειες και εγκατεστημένη ισχύ ως 1 GW η καθεμία. Η πλευρά της RWE Renewables έχει τεχνογνωσία και χρηματοοικονομική υποστήριξη με στόχο την επιτάχυνση των εγχειρημάτων που ξεκινούν του Ιούνιο του 2021, οπότε και άρχεται η υλοποίηση των έργων. Μάλιστα, θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας.

H RWE Renewables έχει εγκατεστημένη ισχύ άνω των 16 GW συγκεντρωμένη μέχρι τώρα κυρίως στα αιολικά και 15 θυγατρικές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι κινήσεις αυτές επιταχύνουν την πορεία της ΔΕΗ στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχήμα συνεργασιών, με το οποίο προχώρα στις νέες ενεργειακές τεχνολογίες η ελληνική εταιρία.
Το επενδυτικό πρόγραμμα του JVCo ΔΕΗ Αναναεώσιμες και RWE Renewables αποτιμάται στο 1 δισ ευρώ.

H μετοχή της RWE έκλεισε σήμερα στα 33,99 ευρώ -2,77% ολοκληρώνοντας μια διορθωτική κίνηση από τα 38 ευρώ σε διάστημα ενός μηνός.

Επενδύσεις 5 δισ. ευρώ έως το 2022 από την RWE Renewables

H RWE Renewables θυγατρική της γερμανικής RWE δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ιδίως αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας. Όπως αναφέρει η επιχείρηση στην ιστοσελίδα της μέχρι το 2022 σχεδιάζει να επενδύσει έως και 5 δισεκατομμύρια ευρώ στην επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των τεχνολογιών αποθήκευσης.
Η Αμερική, οι ευρωπαϊκές βασικές της αγορές και οι νέες αγορές στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού είναι το κύριο επίκεντρο. Στην ατζέντα των έργων περιλαμβάνονται όλες οι τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της αιολικής ενέργειας στη θάλασσα και την ξηρά και τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Στη Σουηδία κατασκευάζεται αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην ξηρά σε όλη την Ευρώπη και στην Αυστραλία η μεγαλύτερη μονάδα ηλιακής ενέργειας της χώρας.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης