AD
Άμυνα & Γεωπολιτική

Πεντάγωνο: Νέο ΟΚ σε πώληση όπλων 8,6 δισ. σε Ισραήλ και αραβικά κράτη

Πεντάγωνο: Νέο ΟΚ σε πώληση όπλων 8,6 δισ. σε Ισραήλ και αραβικά κράτη
Το Υπουργείο Εξωτερικών επικαλέστηκε έκτακτες συνθήκες μετά τη κοινή αμερικανοϊσραηλινή επίθεση στο Ιράν τον Φεβρουάριο, όταν η Τεχεράνη απάντησε με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ και κρατών του Κόλπου που φιλοξενούν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις 
Η αμερικανική κυβέρνηση παρέκαμψε το Κογκρέσο για να εγκρίνει πωλήσεις όπλων έκτακτης ανάγκης ύψους 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ, το Κατάρ, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με το Al Jazeera.
 
Το πακέτο εξοπλισμών περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα αεράμυνας, όπως πυραύλους Patriot, καθώς και δυνατότητες ακριβών πληγμάτων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επικαλέστηκε έκτακτες συνθήκες μετά τη κοινή αμερικανοϊσραηλινή επίθεση στο Ιράν τον Φεβρουάριο, όταν η Τεχεράνη απάντησε με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ και κρατών του Κόλπου που φιλοξενούν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.
 
Πρόκειται για την τρίτη φορά που η κυβέρνηση παρακάμπτει τη συνήθη διαδικασία έγκρισης από το Κογκρέσο, γεγονός που έχει προκαλέσει κριτική από τους Δημοκρατικούς.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης