Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Cenergy: Το πρώτο PPA για την Σωληνουργεία Κορίνθου το 2022 - Μπροστά τα σημαντικά για τα Ελ. Καλώδια

Cenergy: Το πρώτο PPA για την Σωληνουργεία Κορίνθου το 2022 - Μπροστά τα σημαντικά για τα Ελ. Καλώδια
Προ σημαντικών εξελίξεων η θυγατρική της ΒΙΟΧΑΛΚΟ
Σχετικά Άρθρα
Στην πράσινη ενέργεια ποντάρει η Cenergy, που ήδη έχει στρέψει προς αυτή την κατεύθυνση το ενεργειακό μείγμα της για την μονάδα των Σωληνουργείων
Έτσι η εταιρία σχεδιάζει να συνάψει την πρώτη σύμβαση  PPA για την Σωληνουργεία Κορίνθου εντός του 2022, εφόσον και οι προϋποθέσεις είναι ικανές σε αυτήν την κατεύθυνση.
Ήδη με την διαδικασία των GO2 τα Σωληνουργεία έχουν εισέλθει στην πράσινη ενέργεια.
Τα Σωληνουργεία αναμένεται σύντομα να ανακοινώσουν ένα σημαντικό συμβόλαιο στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ αναμένουν και την διαμόρφωση των νέων κανόνων για την αμερικανική αγορά μετά την ανακοίνωση που ακολούθησε την συμφωνία Biden - Van der Leyen για την άρση των δασμών.
Τα Σωληνουργεία ανήκουν σε κλάδο, οι εξαγωγές των οποίων επλήγησαν στις ΗΠΑ.

To μέγεθος της επένδυσης με την Orsted

Αντίστοιχα στις υποθαλάσσιες διασυνδέσεις τα Ελληνικά Καλώδια έχουν ξεκινήσει την τιμολόγηση του έργου υποθαλάσσιας διασύνδεσης του Dogger Bank, που αποτελεί το μεγαλύτερο Υπεράκτιο Αιολικό παγκοσμίως, αλλά υπολείπεται ακόμη σημαντικό τμήμα για την υποθαλάσσια διασύνδεση που έχει αναλάβει ο όμιλος και θα ενισχύσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών του.
Το μεγάλο project που αφορά την Cenergy είναι η μονάδα που θα κατασκευαστεί από κοινού με την δανική Orsted στις ΗΠΑ.
Πρόκειτια για μια επενδύση που οι αναλυτές την εκτιμούν στα 250 εκατ ευρώ με συμμετοχή 50% του ελληνικού ομίλου.
Το EBITDA που δυνητικά θα μπορεί να επιτύχει η επένδυση αυτή, προβλέπεται στα 50 εκατ ετησίως, που σημαίνει ότι θα δώσει μια σημαντική ενίσχυση της αποτίμησής της εταιρίας.

Οι προοπτικές

Ο κλάδος των καλωδίων συνεχίζει να εκτελεί τις εξασφαλισμένες παραγγελίες για έργα, διατηρώντας ισχυρή δυναμική και εκμεταλλευόμενος την ικανότητά του να επεκτείνεται σε νέες αγορές, όπως αναφέρει η δίοικηση κατά την ανακοίνωση των αποατελεσμάτων του Γ΄τριμήνου που έλαβε χώρα χθες 18/11. "Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να διερευνούμε πιθανές επιχειρηματικές συνεργασίες εκτός των συνόρων, ώστε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας στα υποβρύχια καλώδια και να επωφεληθούμε από το αποδεδειγμένο παγκόσμιο ενδιαφέρον στα υπεράκτια αιολικά πάρκα. Το υψηλό επίπεδο αξιοποίησης της παραγωγικής δυναμικότητάς σε όλα τα εργοστάσια οδηγεί την κερδοφορία ολόκληρου του κλάδου, καθώς κατά τη διάρκεια του 2021 επιβεβαιώθηκε η ανάκαμψη της ζήτησης για προϊόντα καλωδίων και μάλιστα απέκτησε περαιτέρω ρυθμό", αναφέρει το μάνατζμεντ

Από την άλλη πλευρά, ο κλάδος των σωλήνων χάλυβα κατέστη κερδοφόρος κατά το γ' τρίμηνο και αναμένεται να επωφεληθεί ακόμη περισσότερο από την αύξηση των παραγγελιών κατά τους τελευταίους μήνες του έτους.
Η Σωληνουργεία Κορίνθου παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά των ΗΠΑ σχετικά με την άρση των δασμών στις εισαγωγές προϊόντων χάλυβα από την ΕΕ και ετοιμάζεται να επωφεληθεί από την αναζωογόνηση της αγοράς, αλλά και από νέες ευκαιρίες.
Καθώς η ζήτηση ενέργειας ανακάμπτει, η θυγατρική εστιάζει στα νέα καινοτόμα προϊόντα και στην επέκταση των πωλήσεών της σε νέες γεωγραφικές περιοχές.
Συνολικά, η Cenergy Holdings αναμένει ένα θετικό έτος, με σταθερές ροές εσόδων και ικανοποιητικά λειτουργικά περιθώρια, καθώς τα προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας των εταιρειών της και η στιβαρή λειτουργική τους δομή αποτελούν τη βάση για σταθερή βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης