Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Allianz Trade: Η γερμανική βιομηχανία θα πληρώσει 40% περισσότερο την ενέργεια το 2023

Allianz Trade: Η γερμανική βιομηχανία θα πληρώσει 40% περισσότερο την ενέργεια το 2023
Μέσα στο 2022 τα υψηλά ενεργειακά τιμολόγια των επιχειρήσεων συγκρατήθηκαν από τα μέτρα των κυβερνήσεων για να μετριάσουν τον αντίκτυπο των επιπτώσεων του πολέμου

Έως και 40% περισσότερο αναμένεται να πληρώσει η βιομηχανία της Γερμανίας το 2023 σε σύγκριση με το 2021 και πριν από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία . Αυτό λόγω των λήξεων στα συμβόλαια παράδοσης και του φαινόμενου των καθυστερήσεων στην τιμολόγηση των τιμών χονδρικής, σύμφωνα με έρευνα της Allianz Trade που δημοσιεύτηκε σήμερα (30/1).

Σύμφωνα με το Reuters, μέσα στο 2022 τα υψηλά ενεργειακά τιμολόγια των επιχειρήσεων συγκρατήθηκαν από τα μέτρα των κυβερνήσεων για να μετριάσουν τον αντίκτυπο των επιπτώσεων του πολέμου.

Η Allianz Trade εκτιμά πως η αύξηση των τιμών θα επηρεάσει τα εταιρικά κέρδη σε όλη την Ευρώπη κατά 1% με 1,5% και θα επιφέρει λιγότερες επενδύσεις, οι οποίες στην περίπτωση της Γερμανίας θα φτάσουν τα 25 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, υποστηρίζει η έρευνα, τα οικονομικά των επιχειρήσεων είναι σταθερά και ένα πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου από την κυβέρνηση θα έδινε μεγαλύτερη στήριξη.

«Οι φόβοι για το ότι η κρίση θα οδηγούσε σε αποβιομηχανοποίηση και σε απώλεια της ανταγωνιστικότητας έναντι των ΗΠΑ ήταν υπερβολικοί, καθώς τα εργατικά κόστη και τα υψηλά επιτόκια έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στη μεταποίηση απ' ότι στις ενεργειακές τιμές» προσθέτει η Allianz Trade.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης