Ενέργεια

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Σε υψηλό 11 μηνών έφθασαν της βενζίνης

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Σε υψηλό 11 μηνών έφθασαν της βενζίνης

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 515.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 14 Ιανουαρίου στα 413,8 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για υποχώρηση 938.000 βαρελιών

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, ενώ τα αποθέματα βενζίνης έφθασαν σε υψηλό 11 μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ( ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 515.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 14 Ιανουαρίου στα 413,8 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για υποχώρηση 938.000 βαρελιών. «Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν την πρώτη αύξηση σε οκτώ εβδομάδες καθώς οι εργασίες διυλιστηρίων μειώθηκαν στα 15,45 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ οι εισαγωγές ανέκαμψαν έντονα», δήλωσε ο Matt Smith, επικεφαλής αναλυτής πετρελαίου στην Kpler.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 120.000 bpd στα 15,45 εκατομμύρια bpd και τα ποσοστά χρήσης μειώθηκαν κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 88,1% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 21.000 bpdα.
Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 246,6 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για άνοδο κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα αποθέματα καυσίμων κίνησης, τα οποία τείνουν να αυξάνονται κατά τη χειμερινή περίοδο, βρίσκονται πλέον στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Φεβρουάριο του 2021.
Συνολικά, η ζήτηση καυσίμων αυξήθηκε σε περίπου 21,2 εκατομμύρια bpd τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ενισχυμένη από την αυξανόμενη προσφορά αποσταγμάτων που παραδίδονται από τα διυλιστήρια.
Τα αποθέματα αποστάγματος τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 128 εκατομμύρια βαρέλια.
Η δυναμική της κατανάλωσης υποστήριξε ένα σταθερό ράλι στις τιμές του αργού πετρελαίου, το οποίο συνεχίστηκε με γοργούς ρυθμούς την Πέμπτη.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο αυξήθηκε στα 87,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent έφθασε έως και τα 89,01 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα, κέντρο παράδοσης για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης