AD
Ενέργεια & Αγορές

Η Lufthansa θα καθηλώσει έως και 40 αεροσκάφη λόγω έλλειψης καυσίμων

Η Lufthansa θα καθηλώσει έως και 40 αεροσκάφη λόγω έλλειψης καυσίμων

Οι ακυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ το νωρίτερο από τον Ιούλιο ή πιθανώς όχι πριν από τον χειμώνα, με τις δραστηριότητες στις αρχές του καλοκαιριού να επηρεάζονται ελάχιστα σύμφωνα με το Spiegel

Η Lufthansa έχει καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την καθήλωση έως και 40 αεροσκαφών λόγω έλλειψης καυσίμων, ανέφερε το Spiegel την Παρασκευή, με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν και τον αντίκτυπό του στις μεταφορές ενέργειας μέσω του Στενού του Ορμούζ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthansa, Carsten Spohr, ενημέρωσε το προσωπικό του την Παρασκευή σε εσωτερική εκδήλωση, επισημαίνοντας μια σημαντική επιδείνωση της κρίσης, πρόσθεσε το Spiegel.

Η διοίκηση είχε καταρτίσει δύο σχέδια έκτακτης ανάγκης, τα οποία προβλέπουν την καθήλωση έως και 40 αεροσκαφών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ανέφερε.

Η καθήλωση δεν είναι ακόμη βέβαιη, ανέφερε το Spiegel. «Σήμερα απλώς αποφασίσαμε να ορίσουμε τα πακέτα», δήλωσε ο Spohr στην εκδήλωση.

Ο Spiegel ανέφερε ότι οι ακυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ το νωρίτερο από τον Ιούλιο ή πιθανώς όχι πριν από τον χειμώνα, με τις δραστηριότητες στις αρχές του καλοκαιριού να επηρεάζονται ελάχιστα λόγω του υψηλού όγκου κρατήσεων.

Η Lufthansa δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης