Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική φύλαξης των συνόρων

Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική φύλαξης των συνόρων

Μητσοτάκης: Χρειάζεται συνεργασία κρατών για τους διακινητές

Η Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική φύλαξης των συνόρων, επισήμανε την Παρασκευή 29/9/2023 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της MED9 (συμμαχία 9 μεσογειακών και νότιων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Κροατία, Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ισπανία) στη Βαλέτα.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της τεχνολογίας για την πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο μεταναστευτικό και στη σημασία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι χρειάζεται συνεργασία κρατών-μελών προκειμένου να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις και τα δίκτυα των διακινητών να αποθαρρύνονται από το να βάζουν απελπισμένους ανθρώπους σε βάρκες και να ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών.


H
ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Μακρόν για τη συνδρομή της Γαλλίας στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας το καλοκαίρι, και επανέλαβε ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, στο πνεύμα της επιστολής που έχει ήδη απευθύνει στους ηγέτες της MED9.


Επί τάπητος η Ουκρανία και θέματα ενόψει της Γρανάδα…

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ενόψει της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της επόμενης εβδομάδας (5 και 6 Οκτωβρίου) στη Γρανάδα.

Συζητήθηκαν ακόμα οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης