AD
Επικαιρότητα

Marc: Στο 30,4% η ΝΔ , η ΕΛΑΣ στο 15,8% και στο 12,4% το ΠΑΣΟΚ

Marc: Στο 30,4% η ΝΔ , η ΕΛΑΣ στο 15,8% και στο 12,4% το ΠΑΣΟΚ
Με βάση την εκτίμηση ψήφου η ΝΔ βγάζει 121 έδρες και για τον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης απαιτείται είτε η σύμπραξη της ΕΛΑΣ (47 έδρες) είτε η σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ, που σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα εξέλεγε 37 βουλευτές

Στο 30,4% κατέγραψε η Marc την εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ, στη μέτρηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. Η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα «φρενάρει» και σε αυτή τη δημοσκόπηση, χάνοντας 0,2 της μονάδας και πέφτει στο 15,8% και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μειώνει την διαφορά κατά 1,1 μονάδα, στις 3,4 μονάδες.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 30,6% με απώλεια 0,4 της μονάδες, έναντι 14,2% του Αλέξη Τσίπρα που χάνει 0,7 της μονάδας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 7,4%.

Στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν με 7% στην εκτίμηση ψήφου η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ, η Πλεύση σταθερή στο 5,5% ενώ η Μαρία Καρυστιανού στο 4,5%. Στην 7η θέση καταγράφει η έρευνα της Marc την Συμμαχία Ελλήνων με 4,2%. Στο 3,6% κινείται η Φωνή Λογικής, ενώ το ΜεΡΑ25 βρίσκεται στο  2,6% στην εκτίμηση ψήφου. Στο 1,8% μετρήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρά κέρδη της τάξης του 0,2 της μονάδας, όπως και η Νίκη που ανέβηκε από το 1,3% στο 1,7% .

Με βάση την εκτίμηση ψήφου η ΝΔ βγάζει 121 έδρες και για τον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης απαιτείται είτε η σύμπραξη της ΕΛΑΣ (47 έδρες) είτε η σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ, που σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα εξέλεγε 37 βουλευτές. Πάντως, το 41,1% θέλει την πολιτική σταθερότητα - το σχετικό ποσοστό ανεβαίνει αναλογικά με την ηλικία: ξεκινά από το 32,1% στις ηλικίες 17-44 και φτάνει στο 53% στους άνω των 65. Με βάση την πρόθεση ψήφου, το 94,8% της ΝΔ θέλει σταθερότητα, αλλά και το 32,5% του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 24,3% της Λύσης, το 22,3% της Πλεύσης, όπως και το 22,4% της Συμμαχίας Ελλήνων και το 13,1% του ΚΚΕ. Το χαμηλότερο ποσοστό υπέρ της πολιτικής σταθερότητας καταγράφεται - στο 4,1% - μεταξύ των ψηφοφόρων της ΕΛΑΣ, που σε ποσοστό 89,7% τάσσονται υπέρ της πολτικής αλλαγής.

Η Marc επιχείρησε μία έρευνα για την εικόνα που έχουν πολίτες για τα προσωπικά χαρακτηριστικά του πρωθυπουργού και των προέδρων της ΕΛΑΣ και του ΠΑΣΟΚ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 36,7% του Αλέξη Τσίπρα που λαμβάνει 21,4% και του Νίκου Ανδρουλάκη που μένει στο 16,3% στο ερώτημα ποιος έχει τις καλύτερες θέσεις για την πορεία της χώρας και κάνει double score στον πρώην πρωθυπουργό στο «ποιος είναι πιο αποτελεσματικός σε προβλήματα και κρίσεις». 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ_Η_ΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΑΛΛΑΓΗ_1.webp


ΠΡΟΘΕΣΗ_ΨΗΦΟΥ_1.webp



ΠΡΟΘΕΣΗ_ΨΗΦΟΥ_2.webp



ΕΕΑ_1.webp



ΕΕΑ2.webp


ΕΕΑ_3.webp


ΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ_Η_ΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΑΛΛΑΓΗ_1.webp


ΡΟΥΜΠΙΟ_1.jpg



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης