Commodities

Κοινή δράση ΟΠΕΚ και ανεξάρτητων παραγωγών για τον συντονισμό της πολιτικής πετρελαίου

tags :
Κοινή δράση ΟΠΕΚ και ανεξάρτητων παραγωγών για τον συντονισμό της πολιτικής πετρελαίου

Θα επισημοποιήσουν την συνεργασία τους  εντός τους 2018

Ο ΟΠΕΚ και οι παραγωγοί πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ θα επιδιώξουν να επισημοποιήσουν τη μακροπρόθεσμη συνεργασία τους αργότερα φέτος, εγκρίνοντας έναν χάρτη που θα επιτρέψει την περαιτέρω κοινή δράση για την παραγωγή, σύμφωνα με το Reuters.
Η Ρωσία και αρκετές άλλες χώρες συνεργάζονται με τον ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από το 2017 μια κίνηση που βοήθησε να αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου σε $ 80 ανά βαρέλι από  τα $ 30 που βρίσκονταν.
Η Μόσχα και το Ριάντ έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να διατηρήσουν στενό επίπεδο συνεργασίας ακόμη και μετά τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου και τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας μείωσης της παραγωγής.
Βασικός στόχος της χάρτας, η οποία θα συζητηθεί από τον ΟΠΕΚ και τους ανεξάρτητους παραγωγούς  αργότερα φέτος, είναι ο συντονισμός των πολιτικών που στοχεύουν στη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου προς όφελος των παραγωγών, των καταναλωτών, των επενδυτών και της παγκόσμιας οικονομίας.
Επιδιώκει επίσης να προωθήσει την καλύτερη κατανόηση των βασικών στοιχείων της αγοράς πετρελαίου μεταξύ των συμμετεχόντων καθώς και να προωθήσει μακροπρόθεσμα το πετρέλαιο  και το αέριο στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα.
Οι  υπουργοί των συμμετεχουσών χωρών θα συνεδριάζουν μία φορά το χρόνο, ενώ οι εμπειρογνώμονες δύο φορές το χρόνο. Οι υπουργοί προτείνουν δράσεις που περιλαμβάνουν ενδεχόμενες συνόδους κορυφής από τους αρχηγούς κρατών.
Η γραμματεία θα φιλοξενηθεί από τη γραμματεία του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, αλλά θα είναι ανεξάρτητη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης