Τελευταία Νέα
Απόψεις

Π.Μπουσμπουρέλης: Δεν υπάρχει σταθερότητα στη ΝΑ Μεσόγειο με τούρκικα αφηγήματα περί 28ου Μεσημβρινού

Π.Μπουσμπουρέλης: Δεν υπάρχει σταθερότητα στη ΝΑ Μεσόγειο με τούρκικα αφηγήματα περί 28ου Μεσημβρινού
Oι Τούρκοι αποθρασύνονται. Πρέπει να τους δώσουμε έδαφος;
Η σταθερότητα της ΝΑ Μεσογείου χρειάζεται αρκετές τριμερείς και αυτές βοηθούν την προαγωγή του ελληνικού ρόλου ως μιας δύναμης ομαλότητας.
Όμως πέραν από την τριμερή της Ιορδανίας δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας η επικίνδυνη προβολή των τούρκικών αξιώσεων και η σχετική επιστολή προς τον ΟΗΕ που αποκαλύφθηκε.
Πάνω σε αυτό επίσης δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια έντονη και σαφής θέση της αντιπολίτευσης.
Η επιστολή αυτή είναι η πλέον επικίνδυνη έκφραση κατά των εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και έχει μακράν βαρύτερη σημασία από την εξέλιξη του Σκοπιανού.
Είναι προφανές ότι η Τουρκία επιχειρεί σταθερά να κλιμακώσει το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας όπως την εννοεί με στόχο να εισβάλλει στο παιχνίδι των ΑΟΖ της ΝΑ Μεσογείου.
Τούτου δοθέντος δικαιώνεται η κριτική μας προς τις απόψεις Κατρούγκαλου, που σε κρίσιμη φάση έδωσαν πάτημα στους Τούρκους για να θεμελιώσουν αφηγήματα περί δικαιωμάτων τους στη ΝΑ Μεσόγειο.
Διερωτάται κανείς όταν η ίδια η κυβέρνηση δια στόματος Αποστολάκη και Ρήγα έχει πάρει θέσεις για κίνδυνο επικείμενου επεισοδίου ποιά είναι η ενδεικνυόμενη διπλωματική στρατηγική απέναντι σε μια χώρα που ξεχωρίζει για το θράσος της και το εκτός ορίων παιχνίδι της στα εξωτερικά της συμφέροντα.
Οι επαφές και το χάϊδεμα των Τούρκων δεν πρόκειται να φέρει κανένα όφελος με το κυπριακό ανοιχτό, τις γεωτρήσεις σε εξέλιξη και τον Turk Stream έτοιμο να διεμβολίσει την Βουλγαρία.
Όταν οι Τούρκοι αποφασίσουν να το χοντρύνουν δεν θα ρωτήσουν κανέναν και τότε θα είναι πολύ αργά για μιλήσουμε για το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να δώσει στην χώρα του Ερντογάν καμία ευκαιρία σε κανένα επίπεδο να αναπτύξει αυτές τις περίεργες και επικίνδυνες παραδοχές, που ισοπεδώνουν το Καστελόριζο και δημιουργούν εικονικές ζώνες πρόσβασης εντός του ανατολικού Αιγαίου.
Μεθαύριο που θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στην Κρήτη τι θα γίνει με την κινητοποίηση των Τούρκων.
Οι Τούρκοι είναι απομονωμένοι στην ΝΑ Μεσόγειο από δυναμικές φιλο-αμερικανικές δυνάμεις όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος και αυτή είναι η μόνη γραμμή ασφαλείας.
Οι βασικότερες πρωτοβουλίες που οφείλει να πάρει η ελληνική πλευρά είναι να συγκροτήσει το Συμβούλιο Εθνικής Στρατηγικής και να ασχοληθεί τώρα που είμαστε στην μετα-μνημονιακή περίοδο με την ενίσχυση της άμυνας της χώρας. Smartly.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης