Περιβάλλον

Η δέσμευση μεγάλου Ομίλου της Τουρκίας για την κατάργηση πλαστικών μιας χρήσης στα τέλη του 2020

Η δέσμευση μεγάλου Ομίλου της Τουρκίας για την κατάργηση πλαστικών μιας χρήσης στα τέλη του 2020
Τεράστια απειλή για την υγεία μας και το περιβάλλον τα πλαστικά απόβλητα
Τη δέσμευσή του για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης από τα τέλη του 2020, εξέφρασε ο Όμιλος Koc Holding της Τουρκίας.
«Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε την κατανάλωση πλαστικής μίας χρήσης σε όλες τις εταιρείες και οργανισμούς του Ομίλου Koc με περισσότερους από 90.000 συναδέλφους» δήλωσε ο Levent Cakiroglu, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Παράλληλα, στο πλαίσιο μιας έκθεσης τέχνης που είχε ως βασικό θέμα τα πλαστικά απόβλητα των ωκεανών, ο Cakiroglu σημείωσε: «Η ποσότητα των πλαστικών απορριμμάτων που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, μετατρέπεται σε ζημιογόνα ρύπανση που απειλεί το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία».
Υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της επιχείρησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης των ωκεανών, τόνισε ότι τα πλαστικά απορρίμματα καλύπτουν τώρα πάνω από τρία εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα (περίπου 32 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια) στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο Cakiroglu υπογράμμισε ότι για να σταματήσει η χρήση πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης, η εταιρεία θα βρει εναλλακτικές λύσεις και θα αυξήσει την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.
«Αυτή η υπόσχεση είναι μόνο η αρχή, θα ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για το ζήτημα της πλαστικής χρήσης», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης