Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Η Trafigura προτείνει εισφορά άνθρακα στα ναυτιλιακά καύσιμα

Η Trafigura προτείνει εισφορά άνθρακα στα ναυτιλιακά καύσιμα
Πρόταση για εισφορά 250 έως 300 δολάρια ανά τόνο ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2)
Η εταιρεία εμπορίας commodities, Trafigura πρότεινε την Παρασκευή εισφορά άνθρακα 250 έως 300 δολάρια ανά τόνο ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στα ναυτιλιακά καύσιμα μηδενικού και χαμηλού άνθρακα προκειμένου να καταστούν πιο οικονομικά βιώσιμα και ανταγωνιστικά.

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) θέλει να μειώσει κατά το ήμισυ την παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου στον τομέα έως το 2050 σε σχέση με τα επίπεδα του 2008. Εάν παραμείνει ανεξέλεγκτο, λέει, οι παγκόσμιες εκπομπές από τη ναυτιλία θα μπορούσαν να διογκωθούν έως και 130% έως το 2050, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008.

«Πιστεύουμε ότι μόνο μέσω της εισαγωγής μιας σημαντικής εισφοράς για τα καύσιμα υψηλής έντασης άνθρακα μπορεί να επιτευχθεί επαρκής πρόοδος προς την καύση τους στην παγκόσμια βιομηχανία», ανέφερε η Trafigura σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό του.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από την εισφορά θα χρησιμοποιηθούν για την επιδότηση και την παροχή κινήτρων για καύσιμα χαμηλού και μηδενικού άνθρακα, χρηματοδοτώντας την έρευνα και ανάπτυξη εναλλακτικών καυσίμων και, εν μέρει, αναπτυσσόμενες χώρες με ενεργειακή μετάβαση για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ανέφερε Trafigura.

Οι εκπομπές άνθρακα από τη ναυτιλία αυξήθηκαν κατά την εξαετή περίοδο έως το 2018 και αντιπροσώπευαν το 2,89% του παγκόσμιου CO2, εν μέσω αυξανόμενης πίεσης στη βιομηχανία για μείωση των επιπέδων.
«Ήρθε η ώρα να βάλουμε μια τιμή στις εκπομπές άνθρακα στη ναυτιλιακή βιομηχανία με τη μορφή μιας παγκόσμιας, υποχρεωτικής εισφοράς στη βιομηχανία», ανέφερε το δημοσίευμα

Η Trafigura, η οποία είναι υπεύθυνη για περισσότερα από 4.000 ταξίδια πλοίων ετησίως, αναγνώρισε ότι ο άνθρακας θα έχει άμεση επίδραση στα έξοδα αποστολής που θα επιβαρυνθούν οι εταιρείες.
«Αυτή η αύξηση του λειτουργικού κόστους θα ωθήσει τους ναυλωτές να αλλάξουν συμπεριφορά για τη μείωση των εκπομπών, ναύλωση πιο αποδοτικών πλοίων και να στραφούν σε καύσιμα χαμηλότερου άνθρακα», δήλωσε ο Trafigura.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης