Ναυτιλία

Έφθασε στη Βενεζουέλα και το δεύτερο δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει καύσιμα από το Ιράν

Έφθασε στη Βενεζουέλα και το δεύτερο δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει καύσιμα από το Ιράν
Το τρίτο πλοίο αναμένεται να φτάσει αργότερα αυτήν την εβδομάδα για να ολοκληρώσει την παράδοση περίπου 820.000 βαρελιών ιρανικής βενζίνης
Το δεύτερο από ένα γκρουπ τριών ιρανικών δεξαμενόπλοιων εισήλθε στα ύδατα της Βενεζουέλας την Τετάρτη 30/9/2020, μεταφέροντας καύσιμα για την χώρα που στερείται βενζίνης, η οποία αγωνίζεται να επιβιώσει με μια καταρρέουσα βιομηχανία πετρελαίου και τις αμερικανικές κυρώσεις που κατέστρεψαν τις εισαγωγές και τις εξαγωγές.

Το πλοίο Fortune με σημαία Ιράν, έφτασε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Βενεζουέλας στις 1:45 π.μ. τοπική ώρα (0545 GMT), ακολουθώντας την ίδια διαδρομή με το Forest, το οποίο αγκυροβόλησε στο λιμάνι El Palito της Βενεζουέλας τη Δευτέρα για να εκφορτώσει καύσιμα, σύμφωνα σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης δεξαμενοπλοίων Refinitiv Eikon.

Το τρίτο πλοίο στο στόλο, το Faxon, αναμένεται να φτάσει αργότερα αυτήν την εβδομάδα για να ολοκληρώσει την παράδοση περίπου 820.000 βαρελιών ιρανικής βενζίνης και άλλων καυσίμων στην κρατική εταιρεία της Βενεζουέλας PDVSA
Τα πλοία έχουν μέχρι στιγμής διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η Βενεζουέλα και το Ιράν, και οι δύο υπό αμερικανικές κυρώσεις που καθιστούν αδύναμη τη βιομηχανία πετρελαίου τους, έχουν διευρύνει τη συνεργασία τους φέτος ενισχύοντας το διμερές εμπόριο που μέχρι στιγμής έχει συμπεριλάβει αργό, συμπυκνώματα, καύσιμα, ανταλλακτικά, χρυσό και τρόφιμα.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και των δύο χωρών είχαν μια διαδικτυακή συνάντηση τη Δευτέρα για να συζητήσουν το εμπόριο και μια πρόταση του Προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro για να σχηματίσουν έναν συνασπισμό χωρών που επηρεάζονται από αυτό που αποκαλούν «μονομερείς κυρώσεις».

Το ιρανικό καύσιμο χρειάζεται απεγνωσμένα η χώρα της Νότιας Αμερικής, όπου μεγάλες ουρές οδηγών περιμένουν βενζίνη σε πρατήρια καυσίμων, καθώς η εγχώρια παραγωγή στα διυλιστήρια της PDVSA παραμένει ανεπαρκής για να καλύψει τη ζήτηση.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης