Επικαιρότητα

State Department σε Τουρκία: Σταματήστε να προκαλείτε σκόπιμα - Αρχίστε διερευνητικές

State Department σε Τουρκία: Σταματήστε να προκαλείτε σκόπιμα - Αρχίστε διερευνητικές
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμτεμντ, Μόργκαν Ορτέιγκους τόνισε ότι η Ουάσιγκτον αποδοκιμάζει τις νέες τουρκικές δραστηριότητες έρευνας σε περιοχές των οποίων τη δικαιοδοσία διεκδικεί η Ελλάδα
Έντονη είναι η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στις νέες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις παράνομες Navtex και τις έρευνες του σεισμογραφικού Ορούτς Ρέις σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμτεμντ, Μόργκαν Ορτέιγκους τόνισε ότι η Ουάσιγκτον αποδοκιμάζει τις νέες τουρκικές δραστηριότητες έρευνας σε περιοχές των οποίων τη δικαιοδοσία διεκδικεί η Ελλάδα.

Τονίζει ότι οι τουρκικές ενέργειες αυξάνουν μονομερώς την ένταση στην περιοχή και σκόπιμα περιπλέκουν την επανέναρξη των κρίσιμων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των νατοϊκών εταίρων της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Εξαναγκασμοί, απειλές εκφοβισμός και στρατιωτική δραστηριότητα δεν οδηγούν σε επίλυση των εντάσεων την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τις σκόπιμες προκλήσεις της και αμέσως να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα. Με ανεπιθύμητες ενέργειες δεν μπορεί να εδραιωθεί εμπιστοσύνη και να υπάρξει μια μακροπρόθεσμη λύση», τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης