Φυσικό Αέριο

Eπενδύσεις 7,4 δισ. ευρώ της Snam την περίοδο 2020-24 για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας

Eπενδύσεις 7,4 δισ. ευρώ της Snam την περίοδο 2020-24 για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας
H εταιρεία αναμένει αύξηση των καθαρών κερδών αυτή την περίοδο κατά 2,5% ετησίως και επιβεβαίωσε αύξηση μερισμάτων 5% ετησίως έως το 2022

Η μεγαλύτερη εταιρεία αγωγών φυσικού αερίου της Ευρώπης Snam δήλωσε σήμερα ότι έχει ως στόχο την ανθρακική ουδετερότητα έως το 2040, αναμεταδίδει το Reuters.

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο έχει αυξήσει τις δαπάνες της έτσι ώστε να προετοιμάσει το δίκτυό της για υδρογόνο και τη μετάβαση σε ολόκληρη τη βιομηχανία σε καθαρότερες πηγές ενέργειας.

Επίσης, η εταιρεία, η οποία θα επενδύσει 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ κατά την περίοδο 2020-2024, δήλωσε ότι ο στόχος του καθαρού άνθρακα δεν περιλάμβανε εκπομπές «Scope 3», αλλά έχει συνάψει συνεργασία με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου για το θέμα αυτό.

Παράλληλα, αναμένει αύξηση των καθαρών κερδών αυτή την περίοδο κατά 2,5% ετησίως και επιβεβαίωσε αύξηση μερισμάτων 5% ετησίως έως το 2022.

Mερίδιο 33% στην Industrie De Nora

Η ιταλική Snam ανακοίνωσε ότι απέκτησε μερίδιο 33% στην Industrie De Norα από την Blackstone στα πλαίσια συμφωνίας που οδηγεί σε αποτίμηση της εταιρείας κοντά στα 1,2 δις. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Σύμφωνα με τη Snam, η κίνηση θα ολοκληρωθεί στο α' τρίμηνο του 2021 και θα ενισχύσει τη θέση της στο πράσινο υδρογόνο.

Όλα αυτά ενώ πέρυσι η Snam σύστησε ξεχωριστό βραχίονα για το υδρογόνο στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειάς της.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Snam συμπεριλαμβάνεται στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ, στον οποίο μετέχουν οι εξής εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης