Ενέργεια

Ο Καναδάς σχεδιάζει να αυξήσει την τιμή του άνθρακα στα 132 δολάρια έως το 2030

Ο Καναδάς σχεδιάζει να αυξήσει την τιμή του άνθρακα στα 132 δολάρια έως το 2030

Στόχος η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

 

Ο Καναδάς σχεδιάζει να αυξήσει σταθερά την τιμή του σε άνθρακα, φθάνοντας τα 170 δολάρια Καναδά (132 $ ΗΠΑ) τον τόνο έως το 2030 σε σύγκριση με τα 30 $ C τώρα, στο πλαίσιο του σχεδίου του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή 11/12/2020.

Ο Καναδάς, που εδώ και καιρό υποτιμάται από περιβαλλοντολόγους επειδή έλειπε μια σειρά στόχων εκπομπών, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο μέτρο για να βοηθήσει στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων του 2030.

Από το 2023, η τιμή θα αυξηθεί κατά 15 $ C ετησίως έως το 2030. «Η αυξανόμενη τιμή θα κάνει τις καθαρότερες επιλογές πιο προσιτές και θα αποθαρρύνει τις επενδύσεις εντατικής ρύπανσης», ανέφερε το σχέδιο των 79 σελίδων.

Έλεγχος εκπομπών

Ο Καναδάς, μια τεράστια ψυχρή χώρα που είναι επίσης σημαντικός εξαγωγέας αργού, έχει από καιρό αγωνιστεί να ελέγξει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που κατηγορούνται ευρέως για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η προτεινόμενη αύξηση της τιμής του άνθρακα είναι πιθανώς εξαιρετικά δημοφιλής στις επαρχίες Αλμπέρτα και Σασκάτσουαν που παράγουν ενέργεια, οι οποίες έχουν ήδη πληγεί σοβαρά από τις χαμηλές τιμές και τα σημεία συμφόρησης της παραγωγής.

Το κυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων δεν κέρδισε έδρες σε καμία από τις δύο επαρχίες στι εκλογές πέρυσι.
Το έγγραφο ανέφερε επίσης ότι η Οτάβα προτείνει να περιοριστεί το πεδίο εφαρμογής ενός προτεινόμενου προτύπου καθαρού καυσίμου ώστε να καλύπτει μόνο υγρά ορυκτά καύσιμα, όπως βενζίνη, ντίζελ και πετρέλαιο, παρά υγρά, αέρια και στερεά καύσιμα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης