Περιβάλλον

Coca-Cola: Kαθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2040

Coca-Cola: Kαθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2040

Η CCEP θα μειώσει τη ρύπανση από τις συσκευασίες και τις μεταφορές και θα συνδέσει την πρόοδο με τις πληρωμές των στελεχών

Ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός της Coca-Cola έχει κάνει σχέδια για την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου  εντός δύο δεκαετιών, καθιστώντας την τελευταία εταιρεία που θέτει έναν φιλόδοξο στόχο υπό πίεση για την επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η Coca-Cola European Partners (CCEP) δήλωσε τη Δευτέρα (14/12) ότι θα επιδιώξει να φτάσει στο "καθαρό μηδέν" έως το 2040 με τη μείωση της ρύπανσης από τις συσκευασίες, τα συστατικά, τη μεταφορά και την ψύξη, πιέζοντας τους προμηθευτές να εξαλείψουν τις δικές τους εκπομπές. Η Coca-Cola Company, που κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στη CCEP, με έδρα τις ΗΠΑ στοχεύει στη μείωση των εκπομπών στις δικές της δραστηριότητες έως το 2030.

Όπως και άλλοι εμφιαλωτές παγκοσμίως, η CCEP κατασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει προϊόντα Coca-Cola. Ωστόσο, η συσκευασία αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των εκπομπών της. Η Rival Pepsi.Co στοχεύει να επιτύχει καθαρό μηδέν έως το 2050 και θα χρησιμοποιήσει πλήρως ανακυκλωμένο πλαστικό για την εμφιάλωση της μάρκας Pepsi σε εννέα ευρωπαϊκές αγορές έως το 2022.

Η CCEP συμφώνησε το Νοέμβριο να εξαγοράσει έναν άλλο εμφιαλωτή της Coca-Cola Amatil με έδρα την Αυστραλία. Σε μια συμφωνία αξίας περίπου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ότι οι στόχοι μηδενικών εκπομπών αερίων διοξειδίου του άνθρακα θα συμπεριληφθούν στα μακροπρόθεσμα προγράμματα πληρωμών των στελεχών.


Το σχέδιο

Η CCEP συνεχίζει το πρώτο στάδιο του σχεδίου της, δαπανώντας 250 εκατ. ευρώ σε τρία χρόνια. Το σχέδιο περιλαμβάνει μείωση των εκπομπών κατά 30% έως το 2030, αυτό έχει εγκριθεί από την Πρωτοβουλία Στόχων με βάση την Επιστήμη, η οποία βοηθά τις εταιρείες να θέσουν στόχους σύμφωνα με την Συμφωνία Παρισιού 2015.

Η Carole Ferguson, επικεφαλής έρευνας επενδυτών στο CDP, μια ομάδα περιβαλλοντικών γνωστοποιήσεων, σημείωσε ότι η CCEP είχε καθορίσει λεπτομερείς δράσεις όπως η εξάλειψη παρθένων πλαστικών και η χρήση πιο αποτελεσματικού εξοπλισμού ψύξης.

«Όλο και περισσότερες εταιρείες θέτουν καθαρούς μηδενικούς στόχους που δεν υποστηρίζονται απαραίτητα από σαφή σχέδια μετάβασης, οπότε είναι καλό να βλέπουμε τους Ευρωπαίους Συνεργάτες της Coca-Cola να το κάνουν», είπε.

Ο Damian Gammell, διευθύνων σύμβουλος της CCEP, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι - δεν υπάρχουν γρήγορες διορθώσεις - αλλά είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε αυτήν την αλλαγή όσο πιο γρήγορα μπορούμε». 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης