Ηλεκτρισμός

Προκαταβολή 200 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ έως την 31/12/2020

Προκαταβολή 200 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ έως την 31/12/2020

Για την προμήθεια ρεύματος το 2021 στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης

Χρηματική προκαταβολή 590,5 εκατ. ευρώ θα δοθεί στη ΔΕΗ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προμήθεια ρεύματος το 2021.

Σύμφωνα μάλιστα με την κοινή υπουργική απόφαση, οι δύο δόσεις της εν λόγω προκαταβολής θα έχουν διευθετηθεί μέχρι τα τέλη του πρώτου διμήνου το 2021.

Ειδικότερα, η πρώτη δόση ύψους 200 εκατ. ευρώ  αναμένεται να καταβληθεί τις επόμενες ημέρες (έως 31/12) και η δεύτερη ύψους 395 εκατ. ευρώ έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη στο τέλος κάθε μήνα να αποστέλλει ηλεκτρονικά στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και να κοινοποιεί στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης και στη Διεύθυνση Λογαριασμών και Ταμειακού Προγραμματισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και στις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών των Υπουργείων για τους εποπτευόμενους φορείς αρμοδιότητάς τους ηλεκτρονικό αρχείο εκδοθέν από το πληροφοριακό της σύστημα.

Σε αυτό θα  στο οποίο θα εμφανίζονται αναλυτικά οι υπόχρεοι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που δεν εξόφλησαν τους λογαριασμούς τους έκδοσης 2021 εντός δύο μηνών από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής τους.

Στο εν λόγω αρχείο θα περιλαμβάνονται σε διακριτές στήλες ο τίτλος του φορέα, ο ΑΦΜ του, ο αύξων αριθμός λογαριασμού και ο μοναδικός ηλεκτρονικός κωδικός RF, το πληρωτέο ποσό, η ημερομηνία έκδοσης και η λήξη προθεσμίας πληρωμής του λογαριασμού.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την υπουργική απόφαση

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης