Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Exxon: Απομείωση έως και 20 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2020

Exxon: Απομείωση έως και 20 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2020

Βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων με κέρδη μετά την ανάκαμψη των τιμών και των περικοπών για την Exxon

 

Η Exxon Mobil Corp σε ενημερωτικό έγγραφο ότι οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου και τα βελτιωμένα περιθώρια χημικών ουσιών θα βοηθούσαν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, αλλά τα κέρδη επισκιάστηκαν από μια μείωση περιουσιακών στοιχείων έως και 20 δισεκατομμύρια δολάρια.Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στις Η.Π.Α. σημείωσε απώλειες τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020 λόγω αύξησης των δαπανών που προκάλεσε η μείωση της ζήτησης καυσίμων και των τιμών. Είναι επίσης αντιμέτωπη με έναν ακτιβιστή επενδυτή που ζητά βαθύτερες περικοπές, νέους διευθυντές και επανεστίαση σε καθαρότερα καύσιμα.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα μετά το κλείσιμο της αγοράς την Τετάρτη η Exxon αναμένει ότι οι υψηλότερες τιμές θα αυξήσουν διαδοχικά τα λειτουργικά αποτελέσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταξύ 200 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η επιχείρηση κατέγραψε λειτουργική ζημία 383 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο.
Επίσης κατέγραψε απώλειες στη διύλιση, αλλά τα υψηλότερα περιθώρια στα χημικά οδήγησαν τα λειτουργικά κέρδη σε αυτήν τη μονάδα από 200 εκατομμύρια σε 400 εκατομμύρια δολάρια.

Το προηγούμενο τρίμηνο, η διύλιση σημείωσε ζημία 231 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα χημικά εμφάνισαν κέρδη 661 εκατομμυρίων δολαρίων. Η μείωση των δραστηριοτήτων κυρίως φυσικού αερίου εκτιμήθηκε στο παρελθόν μεταξύ 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά το ενημερωτικό μείωσε το εύρος της επιβάρυνσης.

Η Exxon πέρυσι άρχισε να παρέχει στοιχεία των βασικών της θυγατρικών μετά το τέλος κάθε τριμήνου για να δώσει στους επενδυτές μια εικόνα για τις λειτουργίες. Πολλές από αυτές τις προηγούμενες ενημερώσεις οδήγησαν τη Wall Street σε χαμηλότερες προβλέψεις κέρδους. Τα επίσημα αποτελέσματα έχουν προγραμματιστεί να παρουσιασθούν στις 2 Φεβρουαρίου.
Κατά το τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία περιέγραψε σχέδια για βαθύτερες περικοπές κόστους που θα μειώσουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και τον επόμενο χρόνο, σταδιακή μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 15% κάτι το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι τον επόμενο Δεκέμβριο.
Η προσαρμοσμένη απώλεια τέταρτου τριμήνου θα μπορούσε να φτάσει τα 3,47 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 61 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES, σε σύγκριση με κέρδη 5,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 1,33 δολάρια ανά μετοχή.
Η Exxon δημοσίευσε τα στοιχεία μετά το κλείσιμο της αγοράς. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 33 σεντς στα 41,60 δολάρια, αλλά έχουν υποχωρήσει 41% έως σήμερα από τα υψηλά των 52 εβδομάδων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης