Πετρέλαιο

Νορβηγία: Πεδίο πετρελαίου της Equinor παραβιάζει τους κανόνες ασφάλειας λέει η ρυθμιστική αρχή

Νορβηγία: Πεδίο πετρελαίου της Equinor παραβιάζει τους κανόνες ασφάλειας λέει η ρυθμιστική αρχή
Η Νορβηγική Αρχή Ασφάλειας Πετρελαίου (PSA) απαρίθμησε εννέα αποκλίσεις από τους κανόνες

Η νορβηγική Equinor έχει παραβεί τους κανονισμούς ασφαλείας κατά την πολύ αργή ανάπτυξη του πετρελαίου και φυσικού αερίου του Martin Linge και πρέπει να επιλύσει τα προβλήματα προτού ξεκινήσει η παραγωγή, δήλωσε την Τρίτη 5/1/2021 η ρυθμιστική αρχή του κλάδου.
Μετά από έλεγχο των συστημάτων ελέγχου, παρακολούθησης και ασφάλειας, η Νορβηγική Αρχή Ασφάλειας Πετρελαίου (PSA) απαρίθμησε εννέα αποκλίσεις από τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της αξιοπιστίας της ανίχνευσης διαρροών αερίου και στη διαμόρφωση των συστημάτων συναγερμού.
Χρόνια καθυστέρησης και δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τον προϋπολογισμό, το έργο της Βόρειας Θάλασσας επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2021. «Εντοπίστηκαν σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών», ανέφερε η PSA σε ανακοίνωση. Η ρυθμιστική αρχή τόνισε ότι θα απαιτήσει από την Equinor να αντιμετωπίσει τις παραβάσεις προτού δώσει τη συγκατάθεση για έναρξη της παραγωγής.

Συμμόρφωση

"Η Equinor εημερώθηκε για την αναφορά της PSA ... Θα συμμορφωθούμε με την παραγγελία και θα παραδώσουμε ένα σχέδιο για να κλείσουμε τις μη συμμορφώσεις εντός των προθεσμιών", ανέφερε η εταιρεία σε ηλεκτρονική δήλωση.
Αρχικά το έργο προγραμματίστηκε να ολοκληρωθεί το 2016 με τον τότε χειριστή Total, αλλά εξαγοράστηκε από την Equinor το 2018. Το Martin Linge αναμένεται να κοστίσει 60,8 δισεκατομμύρια κορώνες Νορβηγίας (7,1 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η κυβέρνηση τον Οκτώβριο, από εκτιμήσεις 56,1 δισεκατομμυρίων πριν από ένα χρόνο και διπλάσιο από το προβλεπόμενο όταν ξεκίνησε το έργο το 2012. [L8N2G539I]
Η Equinor περιέγραψε την κύρια δεξαμενή του πεδίου ως δομικά περίπλοκη, που χαρακτηρίζεται από υψηλή πίεση και υψηλές θερμοκρασίες σε σύγκριση με πολλά άλλα πεδία. Η εταιρεία κατέχει ποσοστό 70% στον τομέα, ενώ η νορβηγική κρατική εταιρεία πετρελαίου Petoro κατέχει το υπόλοιπο 30%. Το  Martin Linge εκτιμάται ότι διατηρεί αποθεματικά 256 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης