Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γιατί η Total εξετάζει την αλλαγή της επωνυμίας της

Γιατί η Total εξετάζει την αλλαγή της επωνυμίας της
Το προφίλ του Ομίλου θα μετατραπεί κατά τη δεκαετία 2020-30 με την αύξηση της παραγωγής ενέργειας της Total
Σχετικά Άρθρα

Η αυξημένη επένδυση της Total στις ΑΠΕ έχει ως αποτέλεσμα να εξετάζεται πολύ σοβαρά η αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εξετάζει την αλλαγή της επωνυμίας σε TotalEnergies αποτελεί μέρος της συνολικότερης αναθεώρησης στη στρατηγική του Ομίλου που στόχο έχει την μεταμόρφωσή της σε μια ενεργειακή εταιρεία σε ευθυγράμμιση με τις προσπάθειες ενεργειακής μετάβασης.

Προφίλ

Το προφίλ του Ομίλου θα μετατραπεί κατά τη δεκαετία 2020-30 με την αύξηση της παραγωγής ενέργειας της Total με βάση δύο πυλώνες. Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ηλεκτρική ενέργεια και το υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ τα προϊόντα πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν από 55% σε 30% των πωλήσεων. Για να υποστηρίξει αυτόν τον μετασχηματισμό, η Total θα προτείνει στους μετόχους της στην ετήσια γενική συνέλευση στις 28 Μαΐου 2021, την αλλαγή του ονόματός της σε TotalEnergies.

Τα πεπραγμένα του 2020

Το 2020, η Total εξασφάλισε τις επενδύσεις της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ηλεκτρισμό, ύψους 2 δισ. δολαρίων και επιτάχυνε την εφαρμογή της στρατηγικής της για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προσθέτοντας 10 GW στο χαρτοφυλάκιό της.

Με την απόκτηση στην αρχή του 2021 μεριδίου 20% στην εταιρεία Adani Green Energy Limited (AGEL) με έδρα την Ινδία και χαρτοφυλάκια έργων στις ΗΠΑ, ο όμιλος διαθέτει τώρα ένα χαρτοφυλάκιο ακαθάριστης εγκατεστημένης ισχύος υπό κατασκευή και σε ανάπτυξη 35 GW έως το 2025. Περισσότερα από 20 GW  επωφελούνται ήδη από μακροχρόνιες συμβάσεις αγοράς ενέργειας.

Τέλος, σημειώνεται το από κοινού σχέδιο των Total και Engie για την κατασκευή μιας μονάδας ισχύος 40 MW, στο πλαίσιο του εργοστασίου παραγωγής υδρογόνου το οποίο προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης