Περιβάλλον

Τεράστια η εκπομπή ρύπων στο Τέξας από το κλείσιμο των διυλιστηρίων

Τεράστια η εκπομπή ρύπων στο Τέξας από το κλείσιμο των διυλιστηρίων

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου του Τέξας προχώρησαν σε 174 ειδοποιήσεις για απελευθέρωση ρύπανσης πάνω από τα επιτρεπόμενα επίπεδα μεταξύ 11 και 18 Φεβρουαρίου

 

Τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου των ΗΠΑ απελευθέρωσαν τόνους ατμοσφαιρικών ρύπων πάνω από το Τέξας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της πολιτείας, καθώς τα διυλιστήρια και τα πετροχημικά εργοστάσια στην περιοχή έκλεισαν την παραγωγή κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού .

Μια αρκτική μάζα αέρα που εξαπλώθηκε σε μια περιοχή που δεν είναι συνηθισμένη σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες άφησε χωρίς ηλεκτρική ενέργεια περισσότερα από 4 εκατομμύρια.
Έπληξε επίσης το φυσικό αέριο και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μειώνοντας τις προμήθειες που απαιτούνται για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων κατά μήκος της Ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ. Οι τερματισμοί οδήγησαν στα διυλιστήρια να καίνε και να απελευθερώνουν αέριο, για να αποφευχθεί ζημιά στις μονάδες επεξεργασίας τους.
Αυτή η απελευθέρωση γέμισε με καπνό το ανατολικό Τέξας ο οποίος ήταν ορατός για μίλια.
«Αυτές οι εκπομπές μπορούν να επισκιάσουν τις συνηθισμένες εκπομπές των διυλιστηρίων», δήλωσε η Jane Williams, πρόεδρος της Εθνικής Ομάδας Clean Air του Sierra Club. Επεσήμανε ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ πρέπει να αλλάξουν πολιτικές που επιτρέπουν «αυτές τις μαζικές εκπομπές να συμβούν με ατιμωρησία».
Τα πέντε μεγαλύτερα διυλιστήρια εκπέμπουν περίπου 337.000 λίβρες ρύπων, συμπεριλαμβανομένων βενζολίου, μονοξειδίου του άνθρακα, υδρόθειου και διοξειδίου του θείου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που παραδόθηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Περιβάλλοντος του Τέξας (TCEQ).

Εκπομπές αερίων

Η Valero Energy Corp δήλωσε στο TCEQ ότι απελευθέρωσε 78.000 λίβρες σε 24 ώρες ξεκινώντας την περασμένη Δευτέρα από το διυλιστήριο Port Arthur του Τέξας, επικαλούμενη το ψυχρό κρύο και διακοπές στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Οι 118.100 λίρες εκπομπών από το διυλιστήριο Port Arthur της Motiva από Δευτέρα έως Πέμπτη ήταν πάνω από τρεις φορές τις υπερβολικές εκπομπές που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ για ολόκληρο το 2019.
Το MPC.N Galveston Bay Refinery της Marathon Petroleum Corp απελευθέρωσε 14.255 λίβρες σε λιγότερο από πέντε ώρες τη Δευτέρα, ισοδύναμο με περίπου το 10% των συνολικών εκδόσεών του πάνω από τα επιτρεπόμενα επίπεδα το 2019.
Η Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιό της Baytown Olefins εκπέμπει σχεδόν έναν τόνο βενζολίου και 68.000 τόνους μονοξειδίου του άνθρακα, αναφέροντας τη διακοπή «πολλαπλών μονάδων διεργασίας και την ασφαλή χρήση του συστήματος φωτοβολίδας».
Η Exxon απέδωσε το κλείσιμο δύο διυλιστηρίων του Τέξας στον παγετό και την απώλεια προμήθειας φυσικού αερίου. Εκπρόσωπος δήλωσε ότι τα πετροχημικά εργοστάσιά του στο Τέξας και τη Λουιζιάνα είχαν προμηθεύσει 560 μεγαβάτ σε τοπικές κοινότητες, βοηθώντας την τροφοδοσία περίπου 300.000 σπιτιών.
Τα τελικά στοιχεία για τις εκλύσεις ρύπανσης πρόκειται να υποβληθούν στην πολιτεία σε δύο εβδομάδες.
Η καύση συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας καθώς τα διυλιστήρια κρατούσαν τις μονάδες εκτός λειτουργίας.
Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου του Τέξας υπέβαλαν 174 ειδοποιήσεις για απελευθέρωση ρύπανσης πάνω από τα επιτρεπόμενα επίπεδα μεταξύ 11 Φεβρουαρίου και 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του TCEQ. Η συνολική ρύπανση στις εγκαταστάσεις της περιοχής του Χιούστον κατά τη διάρκεια της ψυχρής έκλυσης ανήλθε σε περίπου 703.000 λίβρες, περίπου το 3% της συνολικής ρύπανσης σε σχέση με τα επιτρεπόμενα όρια για όλο το 2019 και σχεδόν το 10% του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του TCEQ που αναλύθηκαν από το Environment Texas.


www.worldenergynews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης