Ενέργεια

Σκρέκας: Χρονικό ορόσημο ο Ιούνιος του 2021 για το θεσμικό πλαίσιο των offshore αιολικών

Σκρέκας: Χρονικό ορόσημο ο Ιούνιος του 2021 για το θεσμικό πλαίσιο των offshore αιολικών
Ο υπουργός έδωσε έμφαση στην υλοποίηση των πιλοτικών έργων ΑΠΕ
Σχετικά Άρθρα

Μια σειρά από σημαντικά θέματα ανέπτυξε στην εν εξελίξει διαδικτυακή ημερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, θέτοντας τον προσεχή Ιούνιο ως χρονικό ορόσημο για το ζήτημα του θεσμικού πλαισίου σε ότι αφορά την αποθήκευση, το ηλεκτρικό δίκτυο και την ενσωμάτωση των οδηγιών της ΕΕ για την ηλεκτρική ενέργεια στην δική μας νομοθεσία.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της αναβάθμισης του ηλεκτρικού δικτύου και των μηχανισμών σταθερότητας του ηλεκτρικού συστήματος. «Χρειαζόμαστε επενδύσεις 3,5 δις. ευρώ στο ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς η πρόσφατη χιονόπτωση ανέδειξε τις αδυναμίες μας στην Χαμηλή και Μέση Τάση».

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην υλοποίηση των πιλοτικών έργων ΑΠΕ, «έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουμε τα προβλήματα, τις λύσεις αλλά και τον δρόμο για την επόμενη φάση των μεγάλων έργων που θα ακολουθήσουν».

5111.JPG

Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας έκανε αναφορά στο τεράστιο διεθνές και εγχώριο ενδιαφέρον που υπάρχει για τις ΑΠΕ στην χώρα μας και σημείωσε ότι το περασμένο έτος, οι επενδύσεις άγγιξαν τα 26 δισ. ευρώ παρά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. «Αναμφίβολα, πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε αυτό το ενδιαφέρον για τα υπεράκτια αιολικά και να προχωρήσουμε γρήγορα» τόνισε.

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό, η «χώρα μας βρίσκεται λίγο πιο πίσω σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Είναι αναγκαίο να συντομεύσουμε τον χρόνο υλοποίησης των έργων. Η σοβαρή μελέτη της ΕΛΕΤΑΕΝ θα μας βοηθήσει σημαντικά για να δημιουργήσουμε προσεχώς το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο».  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης