Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέες συστάσεις Blinken προς Βερολίνο για τον Nord Stream 2

Νέες συστάσεις Blinken προς Βερολίνο για τον Nord Stream 2
Η κατασκευή του αγωγού έχει ολοκληρωθεί κατά 95% και μπορεί να παραδοθεί κατά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αntony Blinken προειδοποίησε ότι ο υπό κατασκευήν αγωγός Nord Stream 2 ανάμεσα στην Ρωσία και την Γερμανία αντιβαίνει στα συμφέροντα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υπονομεύει την Ουκρανία, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην σύνοδο των ομολόγων του των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την υποδοχή του από τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι προτίθεται να θέσει το θέμα του Nord Stream 2 στον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας κατά την συνάντησή τους.

Η Γερμανία εννοεί και συνεχίζει την κατασκευή του Nord Stream 2, παρά την κατηγορηματική αντίθεση της Ουάσινγκτον εδώ και μία δεκαετία.

"Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει υπάρξει πολύ σαφής, πιστεύει ότι η ιδέα του αγωγού είναι κακή, κακή για την Ευρώπη, κακή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, εν τέλει έρχεται σε αντίθεση με τους ίδιους τους στόχους ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης", δήλωσε χωρίς περιφράσεις ο Αντονι Μπλίνκεν."Δύναται να υπονομεύσει τα συμφέροντα της Ουκρανίας, της Πολωνίας και άλλων στενών εταίρων και συμμάχων", είπε προειδοποιώντας ότι ο αμερικανικός νόμος προβλέπει την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσινγκτον προς τις εταιρείες που συμμετέχουν στο σχέδιο του Nord Stream 2.

Ο επίμαχος αγωγός παρακάμπτει την Ουκρανία, σύμμαχο της Δύσης, στερώντας της σημαντικούς πόρους από δικαιώματα διέλευσης. Παράλληλα, αυξάνει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία, αποδυναμώνοντας τα ευρωπαϊκά κράτη και ανταγωνίζεται το αμερικανικό LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο).

Η κατασκευή του αγωγού έχει ολοκληρωθεί κατά 95% και μπορεί να παραδοθεί κατά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με αναλυτές

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης