Ενέργεια

Το νέο «διαμάντι» της ηλεκτροκίνησης που θα έχει για καύσιμο... τις ΑΠΕ

Το νέο «διαμάντι» της ηλεκτροκίνησης που θα έχει για καύσιμο... τις ΑΠΕ
Η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για αυτό το καινοτομικό όχημα, το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά το 2024

Η αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο είναι πλέον η νέα πραγματικότητα με όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να μεταβαίνουν στην ηλεκτροκίνηση, σχεδιάζοντας και τα μελλοντικά τους πλάνα, σημειώνει το hindustantimes.com

Ωστόσο, εξακολουθούν να υφίστανται ορισμένες ανησυχίες, όπως η δημιουργία άφθονης υποδομής φόρτισης ή η εξάλειψη της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ενέργειας και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Νέα «είσοδος» στο παιχνίδι με καινοτομίες

Μια αυτοκινητοβιομηχανία έχει ξεκινήσει την αποστολή της προς αυτό το πεδίο, χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια για να φορτίσει τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Πρόκειται για την Humble Motors, η οποία εδρεύει στην Καλιφόρνια και παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο SUV Humble One στον κόσμο.

Μεταξύ άλλων, αντικατέστησε την ηλιοροφή στην κορυφή και την αντικατέστησε με ένα πάνελ με φωτοβολταϊκά κύτταρα. Αυτά τα στοιχεία θα βοηθήσουν στην αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας που το όχημα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να επαναφορτιστεί, ακόμη και εν κινήσει. Η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για αυτό το καινοτομικό όχημα, το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά το 2024, με τη τιμή για τη βασική έκδοση, χωρίς τους φόρους, να ξεκινά από τα 109.000 δολάρια.

6_5.JPG

Η διαδικασία

Η Humble Motors χρησιμοποιεί ηλιακή οροφή, πλευρικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, φόρτιση peer-to-peer, αναγεννητικό φρενάρισμα και πτυσσόμενα φτερά ηλιακής συστοιχίας για το SUV.

Με όλες αυτές τις τεχνολογίες το SUV μπορεί να επαναφορτίσει την μπαταρία ενώ είναι σταθμευμένο, παράγοντας αρκετή ηλεκτρική ισχύ για να αυξήσει το εύρος οδήγησης κατά 15-95 kms κάθε μέρα. Οι αριθμοί μπορεί να διαφέρουν σε διαφορετικά μέρη, ανάλογα με το πόσο φως του ήλιου παίρνουν κάθε χρόνο.

Όσον αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες του Humble One concept SUV, οι προδιαγραφές είναι αρκετά ελκυστικές για να ενθουσιάσουν πολλούς ανθρώπους. Το τετράθυρο, πενταθέσιο SUV ισχυρίζεται ότι έχει εμβέλεια άνω των 800 χλμ. με μία μόνο φόρτιση. Το σχήμα είναι καλύτερο ακόμη και από μερικά από τα κορυφαία ηλεκτρικά οχήματα που διατίθενται σήμερα σε όλο τον κόσμο. Η Humble Motors ισχυρίστηκε επίσης ότι το SUV μπορεί να παράγει μέγιστη ισχύ 1020 hp.

Τεράστια πλεονεκτήματα

Ο ιδρυτής της Humble, Dima Steesy, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η ηλιακή ενέργεια είναι το μέλλον της κινητικότητας και ότι τα ηλεκτρικά οχήματα με ηλιακή ενέργεια είναι το σαφές επόμενο βήμα για την αντιμετώπιση της ουδετερότητας του άνθρακα στο οικοσύστημα μεταφοράς.

Τέλος, πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα κατάσταση που θα ευνοήσει τους πάντες και ειδικά την βιομηχανία που κάνει μια στροφή προς την ηλεκτροδότηση. Τα εν λόγω αυτοκίνητα όχι μόνο θα μειώσουν την εξάρτηση από την ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα για την επαναφόρτισή τους, αλλά υπόσχονται επίσης να συμβάλουν στη μείωση του συνολικού κόστους για τον κατασκευαστή ή τις κυβερνήσεις να εγκαταστήσουν ξεχωριστά την υποδομή φόρτισης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης