Είσοδος της μεγαλύτερης ηλιακής εταιρείας του κόσμου στην αγορά υδρογόνου

Είσοδος της μεγαλύτερης ηλιακής εταιρείας του κόσμου στην αγορά υδρογόνου
Οι εταιρείες ενέργειας στρέφονται ολοένα και περισσότερο στο υδρογόνο
Σχετικά Άρθρα

Στην αγορά του υδρογόνου εισέρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή εταιρεία στον κόσμο, Longi Green Energy Technology Co, σύμφωνα με δημοσίευση της βιομηχανίας Solarzoom.

Η Xi'an Longi Hydrogen Technology Co. καταχωρήθηκε στις 31 Μαρτίου στην Κίνα, σύμφωνα με την Solarzoom. Ο ιδρυτής και δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Longi, είναι ο Li Zhenguo, και οι μέτοχοι είναι η Xi'an Longi Green Energy Venture Capital Management Co. και η Shanghai Zhuqueying Private Equity Investment Fund Partnership.

Στο άκουσμα αυτή της είδησης, η Longi δεν απάντησε σε σχόλια που της ζητήθηκαν. Αυτή τη στιγμή η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 52 δισ. δολάρια και οι μετοχές της από το πρωί της Τρίτης (6/4) αυξήθηκαν έως 4,9%.

Η τάση της αγοράς

Οι εταιρείες ενέργειας στρέφονται ολοένα και περισσότερο στο υδρογόνο ως πιθανό καύσιμο χωρίς άνθρακα που θα μπορούσε να παράγεται με ηλεκτρόλυση νερού που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στη συνέχεια αποθηκεύεται και μεταφέρεται και χρησιμοποιείται σχεδόν παντού.

Μέχρι στιγμής η παραγωγή του υδρογόνου επιτυγχάνεται με τη χρήση ορυκτών καυσίμων, η οποία αν και είναι φθηνή επιλογή, αφήνει κάποια ίχνη άνθρακα. Το ζητούμενο, είναι η εξεύρεση τρόπων αύξησης και μείωσης του κόστους καθαρότερης παραγωγής υδρογόνου, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Μάλιστα, σε μια συνέντευξη του προέδρου της Longi το 2020, είχε υπογραμμίσει ότι: «Ένας συνδυασμός ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης θα ήταν η φθηνότερη μορφή ενέργειας στα περισσότερα έθνη παγκοσμίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας». Στο πλαίσιο αυτή της πρότασης, συμπλήρωσε ότι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια σε αυτή την κατεύθυνση, διαθέτοντας σημαντικά κεφάλαια για έρευνα και ανάπτυξη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης