Επικαιρότητα

Έρχεται στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου

Έρχεται στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου
Η πρόσκληση Δένδια στον Τσαβούσογλου έγινε και δημόσια στην Αγκυρα

Tο παιχνίδι των εντυπώσεων επιμένει να «παίζει» η Τουρκία όσον αφορά τις σχέσεις και τις επαφές της με την Ελλάδα. Ιδιαίτερα μετά την εξέλιξη που είχε η επίσκεψη του υπουργού Νίκου Δένδια στην Αγκυρα, η τουρκική πλευρά δείχνει να επιλέγει την πολιτική των «καθυστερήσεων», καταγγέλλοντας την Αθήνα για προκλητικότητα, απειλές, εμπρηστική ρητορική, προβοκάτσιες και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα επιμένει να ζητά από ΕΕ και ΗΠΑ να μη συζητούν τα «ελληνοτουρκικά» ως «ευρωτουρκικά».

Κατά τη διάρκεια του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών και των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, που ακολούθησαν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πρώτος την επίσκεψη Δένδια στην Αγκυρα, σπεύδοντας να σημειώσει ότι θα ακολουθήσει και δική του στην Αθήνα, προκειμένου να προετοιμαστεί και μία συνάντηση του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρόσκληση Δένδια στον Τσαβούσογλου έγινε και δημόσια στην Αγκυρα, με την απάντηση ωστόσο να παραμένει σε εκκρεμότητα. Σε εκκρεμότητα παραμένει και η πρόσκληση που πρέπει να απευθύνει η τουρκική πλευρά στην ομάδα του πρέσβη ε.τ. Παύλου Αποστολίδη για τη συνέχεια των διερευνητικών επαφών, καθώς ο 63ος γύρος πρέπει να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης