Τελευταία Νέα

Aυτή είναι η κορυφαία μετοχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τον Ιούνιο

Aυτή είναι η κορυφαία μετοχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τον Ιούνιο

Η Bloom Energy έχει το πλεονέκτημα της τεχνογνωσίας του υδρογόνου και την πρόσβαση σε αγορά ενέργειας πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων

 

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επηρέασαν την παραγωγή πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και πυρηνικής ενέργειας κατά την τελευταία δεκαετία, με πηγές όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια να χτυπούν συχνά τα ορυκτά καύσιμα με βάση το κόστος σε ανταγωνιστικές προσφορές. Αλλά υπάρχει ένα κενό στην αγορά ανανεώσιμων πηγών που τελικά θα πρέπει να κλείσει:
Η αποθήκευση ενέργειας και τα καθαρά καύσιμα. Και θα μπορούσε να είναι μια αγορά πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις εταιρείες που μπορούν να έχουν την καθαρή αποθήκευση σύμφωνα με το Motley Fool.

Το υδρογόνο θα είναι το μέσο αποθήκευσης ενέργειας που χρειάζεται η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα μπορούσε να της προσφέρει ένα πολύ απαραίτητο καθαρό καύσιμο.

Και η Bloom Energy (NYSE: BE) είναι η μετοχή που θα είναι ένας από τους νικητές του υδρογόνου, καθιστώντας την κορυφαία επιλογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του μήνα.
Το υδρογόνο αποτελεί επένδυση που κινείται μεταξύ «ζεστού και κρύου» εδώ και χρόνια και αυτή η μεταβλητότητα συνεχίστηκε τον περασμένο χρόνο.
Η μετοχή της Bloom Energy σημείωσε άνοδο 201% τον τελευταίο χρόνο, αλλά υποχώρησε κατά 44,2% από το υψηλό των 52 εβδομάδων.


μετοχή.PNG

Η αγορά υδρογόνου είναι πραγματική προοπτική και αυτό συμβαίνει επειδή η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αξιολογείται πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ακόμη και ένα μικρό κομμάτι αυτής για το υδρογόνο είναι μια τεράστια ευκαιρία.
Αλλά η οικοδόμηση μιας βιώσιμης επιχείρησης είναι κρίσιμη για το υδρογόνο. Αυτό που πρέπει να εντυπωσιάσει περισσότερο οι επενδυτές είναι πόσο γρήγορα βελτιώνεται ουσιαστικά η Bloom Energy.
Η τεχνολογία μειώνει το κόστος προκειμένου να επεκτείνει την αγορά και να ανοίξει περισσότερους κλάδους χρήσης.

Από το 2015, το κόστος κυψελών καυσίμου της Bloom Energy ανά κιλοβάτ έχει μειωθεί από 5.886 $ σε 2.420 $, μείωση 59% σε πέντε χρόνια.
Ταυτόχρονα με τη μείωση του κόστους, τα κιλοβάτ των κυψελών καυσίμου που πωλήθηκαν αυξήθηκαν αρκετά για να οδηγήσουν σε σταθερή αύξηση των εσόδων και σταθερή αύξηση των περιθωρίων.
Η εταιρεία έχει ακόμα απώλειες, αλλά εάν συνεχιστεί η ίδια πορεία, θα μπορούσε να είναι κερδοφόρα τα επόμενα χρόνια.
Φέτος, η διοίκηση αναμένει έσοδα από 950 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο $ και μικτό περιθώριο περίπου 25% με σχεδόν θετική ταμειακή ροή από τις δραστηριότητες.

Η επόμενη φάση

Η Bloom Energy υπήρξε πάντοτε εταιρεία κυψελών καυσίμου, αλλά δεν ήταν από μόνη της εταιρεία υδρογόνου. Ήταν επίσης μια ευέλικτη εταιρεία καυσίμων, που χρησιμοποιεί υδρογόνο, βιοαέριο και φυσικό αέριο για την παραγωγή ενέργειας, αλλά το μακροπρόθεσμο σχέδιο της εταιρείας είναι η μετάβαση εξ ολοκλήρου σε κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και η προσθήκη ηλεκτρόλυσης, η οποία δημιουργεί υδρογόνο από νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι κυψέλες καυσίμου στερεάς κατάστασης της εταιρείας μπορούν αποτελεσματικά να λειτουργούν αντίστροφα και να μετατρέψουν την ηλεκτρική ενέργεια (από ανανεώσιμες πηγές) και το νερό σε υδρογόνο.
Έτσι, οι κυψέλες καυσίμου Bloom Energy μπορούν και οι δύο να παράγουν υδρογόνο και να μετατρέψουν το υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια κατά παραγγελία.
Εάν αυτά τα προϊόντα αποδειχθούν οικονομικά βιώσιμα, θα ανοίξουν την αποθήκευση ενέργειας, τις αγορές ενέργειας και άλλα.
Η διοίκηση αναφέρει ότι η αγορά ηλεκτροπαραγωγής αξίζει 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και το υδρογόνο θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε ολόκληρη την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Γιατί η Bloom Energy είναι η καλύτερη αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Οι αγορές ενέργειας έχουν να κάνουν με τις μακροπρόθεσμες τάσεις. Το κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μειώνεται, οι ανάγκες αποθήκευσης ενέργειας αυξάνονται και το κόστος των κυψελών καυσίμου μειώνεται γρήγορα. Αυτό θα πρέπει να ανοίξει μεγάλες αγορές για την Bloom Energy, ειδικά όταν η ηλεκτρόλυση μπαίνει στο μείγμα. Λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές αγορές αποθήκευσης ενέργειας, θαλάσσιας ισχύος και εφεδρικής ισχύος, η μετοχή Bloom Energy εξακολουθεί να έχει πολλά ανοδικά σήματα. Αυτή δεν είναι με κανένα τρόπο μια μετοχή χαμηλού κινδύνου, αλλά μια εταιρεία ενέργειας με τεράστια ανοδική προοπτική αξίζει τον επενδυτικό κίνδυνο, ειδικά δεδομένης της βελτίωσης των βασικών των βασικών θεμάτων που έχει επιδείξει η Bloom τα τελευταία χρόνια.
Η παρούσα ανάλυση δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση μετοχών


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης