Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υπό αναθεώρηση το Permian της Shell - Εξετάζει την πώληση του μεριδίου της έναντι 10 δισ. δολ.

Υπό αναθεώρηση το Permian της Shell - Εξετάζει την πώληση του μεριδίου της έναντι 10 δισ. δολ.
Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στη Δύση βρίσκεται υπό πίεση από τους επενδυτές της να περιορίσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα μέσω της εκχώρησης περιουσιακών στοιχείων που αφορούν ορυκτά καύσιμα
Σχετικά Άρθρα

Το ενδεχόμενο να θέσει προς πώληση το μερίδιο της στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο των ΗΠΑ, εξετάζει η Royal Dutch Shell, σύμφωνα με το CNBC. Στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η εταιρεία για να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα, η συμμετοχή της στη λεκάνη Permian που βρίσκεται κυρίως στο Τέξας τίθεται υπό αναθώρηση.

Η Shell αντιπροσωπεύει το 6% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη λεκάνη Permian, με τις συμμετοχές της να αγγίζουν τα 10 δισ. δολ.

Υπό πίεση

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας, καθώς η απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου διατάζει την Shell να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 45% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα εκπομπών της το 2019.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια από μια ομάδα επτά οργανώσεων για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα και περίπου 1.700 Ολλανδούς πολίτες που κατέθεσαν αγωγή το 2018, καλώντας το δικαστήριο να διατάξει τη Shell να εναρμονιστεί με τους παγκόσμιους στόχους που συμφωνήθηκαν στη Διάσκεψη για το Κλίμα που έγινε στο Παρίσι.

Επομένως, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στη Δύση βρίσκεται υπό πίεση από τους επενδυτές της να περιορίσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα μέσω της εκχώρησης περιουσιακών στοιχείων που αφορούν ορυκτά καύσιμα.

Η προειδοποίηση του ΙΕΑ

Τον περασμένο μήνα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) δήλωσε σε μια έκθεση ότι οι επενδύσεις σε νέα έργα ορυκτών καυσίμων θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως εάν οι καταναλωτές ήθελαν να επιτύχουν στόχους που υποστηρίζονται από τον ΟΗΕ με στόχο τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Shell, λένε ότι ο κόσμος θα χρειαστεί σημαντικές νέες επενδύσεις στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για μερικά χρόνια για να καλύψει τη ζήτηση για καύσιμα και χημικές ουσίες. Σύμφωνα με ανθρώπους του κλάδου, εταιρείες όπως η Chevron, Exxon Mobil θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να συγκεντρώσουν μετρητά. Την περασμένη εβδομάδα, η Occidental Petroleum συμφώνησε να πουλήσει ορισμένα από τα Permian της στην Colgate Energy έναντι 508 εκατομμυρίων δολαρίων σε κίνηση για τη μείωση του χρέους της.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης