Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Είσοδος της Xpeng Motors στο Χονγκ Κονγκ για άντληση 2 δισ. δολ. - «Φωτιά» η ηλεκτροκίνηση στην Κίνα

Είσοδος της Xpeng Motors στο Χονγκ Κονγκ για άντληση 2 δισ. δολ. - «Φωτιά» η ηλεκτροκίνηση στην Κίνα
Η κινέζικη εταιρείαXpeng παρέδωσε 5.686 ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον Μάιο - αύξηση 483% σε ετήσια βάση και αύξηση 10% από τον προηγούμενο μήνα, με ταχύτερο ρυθμό από αυτόν που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο
Σχετικά Άρθρα

Η κινεζική ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία Xpeng Motors έλαβε πράσινο φως για να πραγματοποιήσει μια δημόσια εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για κίνηση που θα μπορούσε να την βοηθήσει να συγκεντρώσει μεταξύ 1 - 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το CNBC.

H αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική. Σημειώνεται ότι η Xpeng είναι ήδη εισηγμένη στη Νέα Υόρκη. Ενώ οι κινεζικές εταιρείες που έχουν ήδη εισαχθεί στις ΗΠΑ όπως η Alibaba και η JD.com έχουν έρθει στο Χονγκ Κονγκ για να κάνουν τις λεγόμενες δευτερεύουσες καταχωρίσεις, η Xpeng θα πραγματοποιήσει μια διπλή κύρια λίστα.

Αυτό σημαίνει ότι υπόκειται στους κανόνες και την εποπτεία τόσο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ όσο και του Χονγκ Κονγκ

Η JPMorgan Chase και η BOFA θα είναι οι κύριες τράπεζες που θα διευκολύνουν την εισαγωγή, ανέφερε η πηγή.

Το παρασκήνιο της επιλογής

Τα σχέδια για συγκέντρωση χρημάτων στο Χονγκ Κονγκ έρχονται καθώς οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας συνεχίζουν να απειλούν εταιρείες που είναι εισηγμένες στη Wall Street. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ενέκρινε κανόνες νωρίτερα αυτό το έτος που επιβάλλουν αυστηρότερες απαιτήσεις ελέγχου σε ξένες εταιρείες που είναι εισηγμένες στην Αμερική.

Από την πλευρά της η Xpeng συγκεντρώνει μεγάλα χρηματικά ποσά, όντας αντιμέτωπη με την Tesla που θεωρείται ηγέτιδα στην αγορά ηλεκτροκίνησης της Κίνας (εκτός και των υπόλοιπων παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών).

Παράλληλα, η Xpeng παρέδωσε 5.686 αυτοκίνητα τον Μάιο - αύξηση 483% σε ετήσια βάση και αύξηση 10% από τον προηγούμενο μήνα, με ταχύτερο ρυθμό από αυτόν που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο. Η εταιρεία στοχεύει να παραδώσει μεταξύ 15.500 και 16.000 μονάδων το δεύτερο τρίμηνο.

Τον Απρίλιο, η Xpeng παρουσίασε το P5, το τρίτο μοντέλο παραγωγής του και το δεύτερο sedan μετά το P7. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην ενίσχυση της τεχνολογίας της, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αυτόνομων χαρακτηριστικών οδήγησης για να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης