Περιβάλλον

Barings: Η στρατηγική ενός εκ των διεθνών επενδυτών της ΔΕΗ στα ESG

Barings: Η στρατηγική ενός εκ των διεθνών επενδυτών της ΔΕΗ στα ESG
H Barings πιστεύει στην ενσωμάτωση πληροφοριών σχετικά με τη βιωσιμότητα στις επιχειρηματικές της πρακτικές και τις επενδυτικές της αποφάσεις
Σχετικά Άρθρα

Μονόδρομο αποτελεί για την πλειοψηφία των εταιρειών παγκοσμίως η υιοθέτηση κριτηρίων ESG στην επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και τη χρηματοδότηση. Τα συγκεκριμένα πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των μεγάλων εταιρειών που στοχεύουν στην πράσινη επιχειρηματικότητα.

Τα στοιχεία αυτά ενσωματώνει στις λειτουργίες της και ένας εκ των βασικών νέων επενδυτών της ΔΕΗ. Ο λόγος για την Barings που ανήκει στην Massachusetts Mutual Life με έδρα το Σάρλοτ στην Βόρεια Καρολίνα. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο οργανισμό στο credit με 4 στρατηγικές επιλογές: Το High Yield, το Structured Credit, το Emerging Markets και το Investment Grade.

Η οργάνωση

Η Barings δημιούργησε μια ειδική εσωτερική ομάδα εργασίας ESG η οποία περιλαμβάνει περισσότερους από 25 επαγγελματίες σε όλη την επιχείρηση για να καθοδηγήσει τη νέα αυτή διαδικασία. Έχει συνάψει συνεργασία με έναν κορυφαίο εξωτερικό συνεργάτη που ειδικεύεται στην έρευνα των ESG, προκειμένου να σχηματίσει τη δική της στρατηγική.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη έρευνα παρέχει πρόσβαση σε αξιολογήσεις ESG για περισσότερες από 6.400 εταιρείες, 11.800 εκδότες και 400.000 κινητές αξίες παγκοσμίως.

Παράλληλα, υπάρχει ένας Ειδικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης, υπεύθυνος για την ανάπτυξη και την εποπτεία της πλατφόρμας της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης ESG, των συνεργασιών και των δεσμεύσεων της βιομηχανίας και της εκπαίδευσης των εργαζομένων.

Τα πιστεύω του Οργανισμού στα ESG

H Barings πιστεύει στην ενσωμάτωση πληροφοριών σχετικά με τη βιωσιμότητα στις επιχειρηματικές της πρακτικές και τις επενδυτικές της αποφάσεις, με στόχο την συμβολή στην δημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας.

«Κλειδί» στο βιώσιμο μέλλον είναι οι αναδυόμενες αγορές (EM), καθώς μετά από δεκαετίες επενδύσεων στην τεχνολογική καινοτομία, οι εταιρείες αναδυόμενων αγορών βρίσκονται τώρα στην καρδιά των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού. Παρέχουν πολλές από τις λύσεις που απαιτούνται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, καθώς αποτελούν αιχμή της καινοτομίας στην αποθήκευση ενέργειας, την ηλεκτρική απόδοση και τη μετάβαση καθαρής ενέργειας.

Ο εντοπισμός των προκλήσεων

Σύμφωνα με την Barings, η ξηρασία και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας εντείνονται με την πάροδο των χρόνων. Οι χώρες των αναδυόμενων αγορών, ειδικότερα, τείνουν να είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε κινδύνους αλλαγής του κλίματος σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές, κυρίως λόγω της γεωγραφίας, της υψηλότερης έντασης άνθρακα (δεδομένης της έκθεσης σε εμπορεύματα) και της πιο περιορισμένης ικανότητάς τους να αντιμετωπίζουν πρωτόγονες καταστάσεις.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά στο εγγύς μέλλον. Η αιτία ανήκει στην κλιματική αλλαγή, καθώς ο αντίκτυπος από τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην οικονομία θα είναι μεγάλος. Για παράδειγμα, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, η Νότια Αφρική και η Τουρκία, οι οποίες έχουν επίπεδα έντασης άνθρακα άνω του μέσου όρου, αναμένεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή στο ΑΕΠ τους.

Αρκετές χώρες έχουν επίσης ενισχύσει τις δεσμεύσεις τους για επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Η Συμφωνία του Παρισιού και το Green Deal κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος, για τις εταιρείες των αναδυόμενων αγορών, ο μετριασμός του κλιματικού κινδύνου ξεκινά με τον προσδιορισμό και τον ποσοτικό προσδιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) και της έντασης άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης